U20: ENGLESKA - CRNA GORA 5:0

Crnogorska U-20 reprezentacija doživjela je poraz na gostovanju Engleskoj - "sokoli" su iz Birmingema ispraćeni sa 5:0 protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina.

Engleska je odlično počela utakmicu i već u šestom minutu imala savršenu priliku za gol pošto je Koprivica neobjašnjivo igrao rukom u svom šesnaestercu, ali je Giljen sjajnom reakcijom odbranio penal napadaču domaćih Kleverliju. Naš golman, međutim, nije mogao ništa da učini u 13. minutu kada se našao oči u oči sa Brendijem, nakon što je engleski napadač izbjegao ofsajd zamku. Domaćin je u posljednjem minutu prvog poluvremena uspio da poveća prednost fantastičnim volej udarcem Brendija nakon centaršuta sa lijeve strane. Naša selekcija je samo jednom ozbiljnije ugrozila gol "gordog albiona" u ovom periodu, ali je na sjajan pokušaj Radulovića iz slobodnog udarca golman Rud odgovorio još ljepšom intervencijom.

Engleska je i u drugom poluvremenu nastavila da dominira, pa se mreža "sokola" treći put tresla već u 48. minutu kada se u listu strijelaca prvi put upisao Kleverli. Isti igrač je sedam minuta prije kraja utakmice postigao i četvrti pogodak, da bi tačku na meč Odabeji u posljednjem minutu utakmice. Golman Engleske je u drugom dijelu igre bio primoran na samo jednu ozbiljnu intervenciju, i to u 66. minutu kada je krajnjim naporom zaustavio pokušaj Bande.

Selektor Dušan Vlaisavljević je nakon meča istakao je da su Englezi uigrana selekcija, koja je pokazala kvalitet da odigra utakmicu od prvog do posljednjeg sudijskog zvižduka u istom ritmu.

- Za protivnika smo imali izuzetno jaku selekciju, jednu od najjačih na svijetu u ovom godištu, sastavljenu od igrača koji već duže vrijeme igraju zajedno. Izuzetno su uigrani i diktiraju jak tempo tokom svih 90 minuta, što mi nismo uspjeli da izdržimo. Za razliku od protivnika, nama je ovo bilo prvo okupljanje u ovom sastavu, pa je bilo i za očekivati da će u našoj igri biti grešaka. Protivnik je to znao da kazni. Bili smo svjesni rizika koji nosi ovaj meč, ali nismo željeli da odbijemo poziv takve fudbalske sile kakva je Engleska - rekao je Vlaisavljević i dodao da je upravo utakmicom u Birmingemu počeo proces selektiranja igrača za mladu reprezentaciju za naredni ciklus kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Engleska - Crna Gora 5:0

Birmingem - Stadion: "Houtorns", Vest Bromvič
Gledalaca: 5.150.

Sudija: Majkl Oliver (Engleska).

Strijelci:
1:0  - Brendi 13'
2:0 - Brendi 45'
3:0 - Kleverli 48'
4:0 - Kleverli 83'
5:0 - Obadei 90'

Žuti kartoni
M. M. Radulović - Crna Gora

Sastavi


Engleska: Rud, Vidal, Benet, Kork, Keli, Klark (Mi), Olbrajton (Henderson), Dženkins (Klejton), Robson - Kanu (Obadei), Brandi, Kleverli.

Crna Gora: Giljen (Dragpojević), M. M. Radulović (Golubović), Bulatović, Savić (Simunović), M. B. Radulović, Koprivica (J. Nikolić), D. Bogdanović (Šundić), Martinović (Kacić), Vešović (Banda), B. Bogdanović (Nikač), S. Nikolić.