Lider šampionata nastavio seriju dobrih rezultata, Mladost je bila ubjedjiva pred svojim navijačima, dok su pobjede u gostima upisale ekipe Budućnosti i Rudara... 

Fudbaleri Sutjeske nastavili su seriju pobjeda i u 17. kolu Telekom 1. CFL – lider šampionata upisao je deveti uzastopni trijumf u odmjeravanju snaga sa ekipom Dečića. Nikšićani su u nizu pobjeda uspjeli i da začaraju sopstvenu mrežu, koja se posljednji put zatresla početkom septembra u meču šestog kola. Tm Nikole Rakojevića do pobjede u duelu sa Tuzanima došao je efiksanom igrom u prvom dijelu susreta tokom kojeg su tri puta tresli mrežu rivala.

Najubljedljiviju pobjedu u 17. rundi šampionata upisala je ekipa Mladosti koja je „petardom“ ispratila Petrovac iz Podgorice. Posebno efikasan u duelu koji je odigran na Starom aerodromu bio je Admir Adrović koji je upisao het-trik, dok je strijelac preostala dva pogotka za „romantičare“ bio Marko Ćetković.

Pogodak Alena Melunovića u 79. minutu susreta bio je dovoljan ekipi Budućnosti da savlada ekipu Kom Eurozoksa. „Plavo-bijeli“ su na Zlatici upisali tek drugi trijumf na gostujućem terenu u doasdašnjem toku sezonu.

Rudar je osvojio sva tri boda na gostovanju u Danilovgradu. Izabranici Miodraga Vukotića do trijuma u duelu sa Iskrom došli su u drugom dijelu susreta kada su se u strijelce upisali Armin Bošnjak i Radomir Đalović.

Rezultati
Sutjeska – Dečić 3:0
Denković 8', 40', Lončar 23'
Mladost – Petrovac 5:0
Adrović 2', 11, 72' (p), Ćetković 4', 44'
Kom Eurozox – Budućnost 0:1
Melunović 79'
Iskra – Rudar 0:2
Bošnjak 70', Đalović 80'

Petak
Zeta – Grbalj 1:1