BUDUĆNOST KROZ IGLENE UŠI

Prvo kolo T-Com prve crnogorske fudbalske lige donijelo je dva velika iznenađenja - povratnik u društvo najboljih Berane savladalo je Sutjesku na svom terenu, a podvig je napravio i Lovćen koji je na Cetinju bio bolji od Zete. Na pragu senzacije bio je i Dečić, ali je vezista Kudemor u sudijskoj nadoknadi donio pobjedu favorizovanoj Budućnosti na gostovanju u Tuzima. Mreže su mirovale samo u Baru, gdje su Mornar i Kom podijelili bodove. Rudar je u samom finišu meča u Pljevljima uspio da sruši borbeni tim Petrovca i pobjedom otvori sezonu velikih očekivanja.

Rudar - Petrovac 3:1
Posljednji meč prvog kola završen je pobjedom domaćina - Rudar je u Pljevljima bio bolji od Petrovca, iako je pobjedu uspio da izbori tek u završnici meča. Domaći su poveli u 15. minutu golom Vlahovića, ali je Petrovac uspio da uzvrati preko Divanovića u drugom minutu sudijske nadoknade.
I u nastavku se igralo "bez garda", a čovjek odluke bio je Ranđelović koji je sa dva gola donio svom timu tri važna boda.

Dečić - Budućnost 0:1
Budućnost je u dramatičnoj završnici uspjela da osvoji tri boda u Tuzima. Bez obzira što su tokom većeg dijela bila bolji rival, Podgoričani su put do mreže domaćina pronašli tek u trećem minutu sudijske nadoknade kada se Kudemor najbolje snašao u gužvi ispred gola Dreševića koja je nastala nakon kornera.
"Plavi" su i ranije imali nekoliko dobrih prilika da riješe meč preko Bećiraja i Vukovića, ali je golman Dečića Drešević bio na visini zadatka.

Berane - Sutjeska 2:1
Berane je napravilo pravu senzaciju već u svom prvom meču po povratku u društvo najboljih - na Gradskom stadionu pala je Sutjeska, koja je doživjela svoj prvi poraz u prvenstvu još od novembra prošle godine. Pobjedu Berana najavio je Lutovac sa bijele tačke u 38. minutu, da bi samo dva minuta kasnije Lalević duplirao prednost svog tima.
Sutjeska je uspjela da uzvrati preko Zvicera u 57. minuta, nakon čega je dobro "pritisla" domaćina ali bez pravog rezultata.

Mornar - Kom 0:0
Fudbaleri Mornara i Koma podijelili su bodove u ne pretjerano zanimljivoj fudbalskoj predstavi u Baru. Oba tima su u proteklom prelaznom roku značajno promijenila sastave što se osjetilo u igri, pa je utakmica završena praktično bez pravih akcija.
Nešto bolji utisak ostavio je domaćin koji je imao inicijativu i veći posjed lopte, ali bez prave ideje kako da to iskoriste.

Lovćen - Zeta 2:1
Mladom sastavu Lovćena bilo je dovoljno jedno sjajno poluvrijeme da baci na koljena ekipu Zete. Izabranici Brana Milačića u prvom poluvremenu su potpuno nadigrali favorizovani tim iz Golubovaca i stekli dva gola prednosti (Đurović i Stanojević), koje su kasnije pretvorili u pobjedu.
Zeta je zaigrala kako zna tek u drugom poluvremenu, kada je uspjela da smanji zaostatak preko Gutića, ali nije imala snage da se potpuno vrati u meč.

Grbalj - Mogren 2:4
Aktuelni šampion Mogren pobjedom je počeo odbranu titule - Budvani su u subotu savladali Grbalj zahvaljujući golovima Milića (postigao het-trik) i novajlije Radonjića.


Rezultati
Dečić - Budućnost 0:1 Berane - Sutjeska 2:1
Mornar - Kom 0:0 Lovćen - Zeta 2:1
0:1 - Kudemor 90+3' 1:0 - Lutovac 38' - (p)
1:0 - Đurović 15'
2:0 - Lalević 42' 2:0 - Stanojević 19'
2:1 - Zvicer 57' 2:1 - Gutić 73'
Petak Nedjelja
Grbalj - Mogren 2:4 Rudar - Petrovac 3:1
1:0 - Bošković 5'
1:0 - Vlahović 15'
1:1 - Milić 13' 1:1 - Divanović 45 + 2'
1:2 - Milić 18' 2:1 - Ranđelović 81'
1:3 - Milić 22' 3:1 - Ranđelović 88'
2:3 - Grujić 58'
2:4 - Radonjić 90+5'