Poraz mlađe kadetske selekcije na ,,Mercedes benz Egej kupu“

Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od Grčke rezultatom 1:0 u drugom kolu ,,Mercedes benz Egej kupa“, koji se održava u turskom gradu Altinorduu.

Jedini gol na meču postigao je napadač Grčke Jorgos Manisoglu u 60. minutu nakon dobre akcije svoje ekipe, ali i loše koordinacije defanzivaca ,,sokola". Izabranici Borisa Miličkovića u finišu su mogli do izjednačenja, ali je Alan Šabotić šutirao preko gola iz povoljne pozicije.

- U današnjoj utakmici smo uspjeli donekle da ispariramo protivniku, ali, kao i u prethodnom meču, došlo je do pada u igri tokom drugog poluvremena. Iako se igralo otvoreno sa obje strane, izuzev nekoliko poluprilika u prvom poluvremenu, nijesmo bili dovoljno konkretni i opasni po gol. Falilo nam je i mirnoće kada je lopta u našem posjedu. U nastavku smo, pod pritiskom Grka, dosta griješili i nesmotrenim reakcijama napravili penal koji je Baltić odbranio, a zatim im praktično poklonili gol za pobjedu - kazao je selektor Miličković.

Ovo je drugi poraz ,,sokola“ na turniru, nakon što su u prvom kolu izgubili od Rusije sa 3:0. U posljednjem kolu, koje se igra u četvrtak 23. novembra, Crna Gora igra protiv Moldavije.

Stadion Altinordu akademije, Altinordu

Sudija: Onur Jajla (Turska)

Strijelac
0:1 Manisoglu 60'

Žuti kartoni
Nikolis Nikitas - Grčka

Crna Gora: Lazar Baltić, Stefan Dajević, Petar Vuković (Mateo Ahmetaj), Rastko Marsenić, Spasoje Šćepanović, Aldin Drndar (Nikola Janjić), Milan Vukotić (Miloš Milović), Ognjen Gašević, Milisav Perošević (Alan Šabotić), Mladen Kovačević (Blagota Marković), Arnel Kujović (Denis Ličina). 
Selektor: Boris Miličković.

Grčka: Konstantinos Colakis, Jorgos Manisoglu, Joanis Rizos, Vasilejos Pavlidis (Panajotis Panajotu), Apostolis Konstantinopo, Tomas Karamperis (Antonios Sjatunis), Grigorijos Pjetris (Vasileo Grosdis), Nikitas Nikolis (Vasileo Dotis), Hristos Belevonis (Vasileos Surlis), Joanis Niarhos (Aventis Aventisjan), Stefanos Kacikas (Nektarios Kotopulos). 
Selektor: Georgopulos Vasilejos.