U-21 reprezentacija Crne Gore sjutra gostuje Bugarskoj.

Mlada reprezentacija Crne Gore sjutra nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Izabranici Mojaša Radonjića u 5. kolu grupe 9 gostuju Bugarskoj, protiv koje će probati da prekinu niz od tri poraza.

- Odgledali smo nekoliko snimaka utakmica Bugarske i vidjeli da se radi o kvalitetnoj ekipi. Doduše, u svim tim utakmicama su mnogo mijenjali sastav, u posljednje vrijeme su isprobali čak pedesetak igrača, tako da ne možemo tačno znati sa kojom ekipom će početi. Ono što je sigurno je da dosta drže loptu u svom posjedu, pa ćemo morati malo da mijenjamo način igre kakav smo imali do sada - kazao je selektor Radonjić.

,,Sokoli“ su u prethodnom kolu poraženi na gostovanju Sloveniji, a u dosadašnja četiri meča imaju bod osvojen protiv Kazahstana na startu ciklusa.

- Kroz analizu naše igre vidjeli smo da smo imali prilično velik posjed lopte, koji nijesmo uspjeli da materijalizujemo na pravi način. Protiv Bugarske ćemo probati da se malo povučemo i sačekamo priliku iz kontre i polukontre. Nadam se da će nam se ukazati takva prilika i da ćemo je iskoristiti - dodao je Radonjić.

Selektor ponovo ima dosta problema oko povrijeđenih igrača, protiv Bugarske neće moći da računa na Nikolu Vujnovića, Merisa Skenderovića, Momčila Raša, Nikolu Nilovića...

- Gotovo uvijek se susrijećemo sa takvim problemima, a fond igrača nam je mali. Uoči duela sa Slovenijom povrijedio se i Dejan Kotorac, koji se vratio kući. Uz to, problem predstavlja i fizička sprema nekih igrača, koji ne dobijaju dovoljno prostora u svojim klubovima, pa im zbog toga treba više vremena za oporavak nakon utakmice. Ipak, nadam se da će igrači imati snage da uspješno odrade posao protiv Bugarske - istakao je Radonjić.

Duel u Staroj Zagori igra se sjutra, sa početkom u 17.30 časova.