Crnogorski treneri učestvovali su tokom prethodne sedmice na 38. simpozijumu Trenerske organizacije Evrope (AEFKA). 

Trenerska organizacija Evrope (AEFKA), uz domaćinstvo Fudbalskog saveza Srbije, održala je od 23. do 26. oktobra 38. simpoziujum u Beogradu.

Predavanja tokom prvog dana simpozijuma, pred oko 150 učesnika iz cijelog svijeta, držali su eminentni stručnjaci – legendarni Bora Milutinović, jedini trener u istoriji koji je sa pet različitih selekcija učestvovao na Svjetskom prvenstvu, Dr Aleksnandra Jankovića direktor Centra za edukaciju trenera FSS i asistent u stručnom štabu reprezentacije Crne Gore, Dr Vladimir Koprivica kao i direktori fudbalskih škola FK „Crvena zvezda“ i FK „Partizan.

Drugog dana rada Bernd Štober je predstavio razvojini put Fudbalskog saveza Njemačke, dok je Fernando Santoš, selektor reprezentacije Portugala i osvajač posljednjeg Evropskog prvenstva, govorio o pobjedničkom mentalitetu tima. Hose Tavareš, trener portugalskog giganta Porta, održao je predavanje na temu taktičke periodizacije.

Drugog dana održana je i panel diskusija, na kojoj su gosti bili selektor reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković, FIFA sudija iz Srbije Milorad Mažić i Bora Milutinović. Radni dan je završen praktičnim treningom koji je u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održao Slobodan Pavković, predsjednik trenerske organizacije ove zemlje.

Crnu Goru su na simpozijumu u Beogradu predstavljali predsjednik trenerske organizacije i selektor mlade reprezentacije Mojaš Radonjić, direktor Centra za edukaciju trenera Dr Niko Raičković, sekretar Centra Boris Ljutica i sedam trenera prvoligaških klubova – Nikola Rakojević, Miodrag Vukotić, Dragan Radojičić, Dušan Vlaisavljević, Rudolf Marčić, Dejan Roganović i Mirko Marić.