Selektor U-17 reprezentacije saopštio imena 20 igrača na koje računa za turnir preliminarne runde kvalifikacija za EP.

Selektor kadetske reprezentacije Crne Gore Boris Miličković objavio je spisak igrača koji će nastupiti na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na spisku selektora Miličkovića nalazi se 20 igrača - golmani: Petar Radulović (Budućnost), Lazar Živanović (Mladost); odbrana: Luka Mikić (Partizan, Srbija), Andrej Pupović (C. zvezda, Srbija), Mirko Milikić (C. zvezda, Srbija), Abdel Osmanović (Budućnost), Matija Drinčić (Mladost), Amir Muzurović (Jedinstvo); vezni red: Veljko Radenović (Kom Eurozox), Nikola Mudreša (Lovćen), Petar Vukčević (Budućnost), Andrija Krivokapić (Budućnost), MilanVukotić (Budućnost), Marko Šimun (Teleoptik, Srbija), Balša Dubljević (Sutjeska); napad: Ivan Bojović (Budućnost), Nikša Vujanović (Partizan, Srbija), Ivan Vukčević (Zeta), Ognjen Gašević (Mladost), Egzon Dinoša (Dečić).

Na turniru, koji će se od 24. do 30. oktobra održati u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju, Crna Gora će igrati u grupi 13 protiv domaćina, Italije i Letonije. ,,Sokoli“ turnir otvaraju duelom sa vršnjacima iz Italije (24. oktobar u 13 časova), zatim u drugom kolu igraju sa Gruzijom (27. oktobar u 16 časova), dok se u posljednjem kolu sastaju sa Letonijom (30. oktobar u 15 časova).

- Nakon nekoliko kontrolnih utakmica, na red su došle kvalifikacije, koje će biti veoma teške. Prije svih, tu mislim na Italiju, koja je u ovom uzrastu gotovo uvijek na završnim turnirima, dok domaćin Gruzija ima specifičan način igre koji karakteriše velika agresivnost. Naravno, imaju i nekoliko veoma dobrih pojedinaca. I Letonija je nezgodna, ta ekipa posjeduje zavidan kvalitet. Mi smo se za ovaj turnir pripremali prethodne sedmice u Podgorici, gdje smo odradili šest treninga. Bazirali smo se na taktičkim varijantana koje želimo da sprovedemo na meču protiv Italije u prvom kolu. Svjesni smo kvaliteta, ali i mana naših protivnika i to ćemo probati da iskoristimo. Nažalost, imali smo određenih kadrovskih problema. Nekoliko igrača smo uspjeli da oporavimo, mada su i dalje roviti, dok na turniru neće biti povrijeđenog Ilije Vujovića, rekao je selektor Miličković.

Dvije prvoplasirane ekipe izboriće direktan plasman u elitnu rundu kvalifikacija, dok će u tu fazu takmičenja proći i četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz ukupno 13 grupa. Na tabeli najboljih trećeplasiranih timova računaće se samo bodovi osvojeni protiv bolje plasiranih reprezentacija u grupi.