Odigrani mečevi 10. kola Telekom 1. CFL... 

Fudbaleri Sutjeske iskoristili su „kiks“ Budućnosti na premijeri 10. kola Telekom 1. CFL i ubjedljivom pobjedom u duelu sa Komom došli do šest bodova prednosti u odnosu na „plavo-bijele“. Nikšićani su pred svojim navijačima opravdali ulogu favorita i „pokerom“ golova ispratili goste sa Gradskog stadiona. Pobjedu ekipi Nikole Rakojevića donijeli su Ivanović, Miloš Vučić, Božović i Marković.

U derbi susretu subotnjeg programa, duelu Mladosti i Rudara, nije bilo pobjednika. Gosti su prvi uspjeli da pronađu put do mreže rivala – u 34. minutu u strijelce se upisao Aleksandar Macanović. „Romantičari“ su odgovorili munjevito i samo četiri minuta kasnije stigli do izjednačenja zahvaljujući Cicmilu. Defazivac domaćih pogotkom u 38. minutu postavio je i konačan rezultat susreta.

Zeta nije uspjela da upiše novi trijumf pred svojim navijačima. Golubovčani su osvojili samo bod u odmjeravanju snaga sa ekipom Dečića na Trešnjici. Domaći su već na kon 13. minuta igre došli do prednosti preko Aldina Adžovića, ali su uporni gosti uspjeli da u dođu do izjednačenja u 74. mintu zahvaljujući Gardaševiću. Rezervista Tuzana u igru je ušao samo minut ranije... 

Najveći broj pogodaka, čak pet, viđeno je u duelu Petrovca i Grblja. Uspješniji su bili gosti, koji su tri puta tresli mrežu Petrovčana i došli do tri boda i četvrtog mjestsa na tabeli elitnog takmičenja. Pogotke za „trikolore“ postigli su Montenegro, Vukčević i Nikolić, dok je dvostruki strijelac za domaće bio Stefan Đorđević .

U prvom meču 10. kola koji je odigran u petak viđena je podjela bodova između Iskre i Budućnosti.

Rezultati
Petrovac – Grbalj 2:3
Đorđević 25', 36' – Montenegro 12', Vukčević 32', Nikolić 86'
Sutjeska – Kom Eurozox 4:0
Ivanović 34', Mi. Vučić 41', Božović 51', Marković 72'
Zeta – Dečić 1:1
Adžović 13' – Gardašević 74'
Mladost – Rudar 1:1
Cicmil 38' – Macanović 34'