Omladinska reprezentacija Crne Gore završila je kvalifikacije za U-19 Evropsko prvenstvo na turniru preliminarne runde koji je održan u Albaniji...

Omladinska reprezentacija Crne Gore nije uspjela da izbori plasman u elitnu rundu kvalifiacija za Evropsko prvenstvo. Izabranici Aleksandra Miljenovića poraženi su od Ukrajine u posljednjem kolu preliminarne faze, čime su takmičenje u grupi 12 završili na trećem mjestu, iza današnjeg protivnika i Norveške.

Ukrajinci su u duelu sa „sokolima“ pokazali zašto su prije turnira proglašeni za favorita grupe, iako je i Crna Gora imala šansi da dođe do povoljnijeg rezultata. Golove za Ukrajinu postigli su Sergij Buleca, Oleksij Kašćuk (dva) i Viktor Kornijenko.  

- Do drugog gola Ukrajinaca ovo je bila ravnopravna utakmica, gdje smo mi imali i veći posjed lopte. Kod 1:0 smo imali i dvije šanse preko Bećirovića i Nikole Krstovića, ali nijesmo uspjeli da ih iskoristimo. Nakon što smo primili drugi gol potpuno smo pali, više nijesmo ličili na sebe. U svakom slučaju, Ukrajina je još jednom pokazala da je najjača ekipa u grupi, zasluženo ide dalje kao lider. I Norveška je pokazala zavidan kvalitet, dok smo mi našu šansu propustili u duelu sa njima, na startu turnira, kazao je selektor Miljenović.

Crna Gora - Ukrajina 0:4

Stadion Kamza, Tirana.


Sudija: Alijar Agajev (Azerbejdžan)

Strijelci
1:0
– Sergij Buleca 18', 2:0 – Oleksij Kašćuk 68', 3:0 – Oleksij Kašćuk 81', 4:0 - Viktor Kornijenko 85' (p)

Žuti kartoni
Vladan Bubanja, Miloš Zečević, Radovan Bećirović, Nikola Kumburović, Bojan Roganović - Crna Gora
Jurij Kozijenko, Viktor Kornijenko - Ukrajina

CRNA GORA: Maksim Milović, Mirza Hot, Nikola Kumburović, Miloš Drinčić, Vladan Bubanja, Ilija Vukotić (od 83. Ognjen Peličić), Radovan Bećirović (od 76. Pavle Krstović), Vasilije Terzić (od 58. Sergej Grubač), Miloš Zečević, Nikola Krstović.
Selektor: Aleksandar Miljenović.

UKRAJINA: Vladislav Kućeruk, Oleksandr Avramenko, Dmitro Bondar, Vitali Mikolenko, Oleksij Hohlov, Oleksandr Bjelijajev (od 61. Mikola Musotilin), Viktor Kornijenko, Timofij Suhar, Jurij Kozirenko (od 27. Oleksij Kašćuk), Vladislav Suprijaga, Sergij Buleca (od 77. Andrij Kulakov).
Selektor: Oleksandr Petrakov.