Reprezentacija Crne Gore poražena je od Danske minimalnim rezultatom u devetom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo...

Svjetsko prvenstvo u Rusiji ostalo je nedosanjan san za reprezentaciju Crne Gore – „hrabre sokole“ na putu ka Mundijalu zaustavila je Danska, minimalnim trijumfom u meču devetog kola koji je odigran večeras u Podgorici.

Izabranci Ljubiše Tumbakovića nisu uspjeli da još jednom, šeti put u kvalifikacijama, dođu to trijuma i obraduju 10.775 navijača na Gradskom stadionu.

Iako su pretpjeli poraz, „sokoli“ su još jednom pokazali da su rame uz rame sa najboljim selekcijama u grupi, da rezultati ostvareni u dosadašnjem dijelu kvalifikacija nisu slučajni i da je pred ovom generacijom igrača još mnogo velikih utakmica.

Danci su zahvaljujuči Kristijanu Eriksenu došli do bodova koji ih uoči posljednjeg kola ostavljaju u igri za plasman u baraž. Fenomenalni vezista Totenhema iskoristio je momenat „solobode“ i silovitim udarcem lijevom nogom sa ivice kaznenog prostora zatresao mrežu za pobjedu svog tima.

Jovetića i drugove, koji su navijače obradovali sa pet pobjeda tokom ovih kvalifikacija, već od sljedeće godine čekaju nove borbe za plasman na veliko takmičenje.

U posljednjem kolu kvalifikacija reprezentaciju Crne Gore čeka gostovanje Poljskoj, prvoplasiranoj selekciji grupe. Meč u Varšavi igra se u nedjelju, 8. oktobra sa početkom u 18:00 časova.

Crna Gora – Danska 0:1

Gradski stadion, Podgorica.


Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija).

Strijelac
0:1
– Kristijan Eriksen 16'

Žuti kartoni
Marko Vešović, Stefan Savić, Marko Simić, Luka Đorđević – Crna Gora
Henrik Dalsgard – Danska

Crna Gora: Danijel Petković, Nikola Vukčević, Žarko Tomašević, Marko Vešović, Marko Janković (od 85. Vladimir Jovović), Stefan Mugoša (od 76. Damir Kojašević), Stevan Jovetić (od 20. Luka Đorđević), Stefan Savić, Mirko Ivanić, Marko Simić, Adam Marušić.
Selektor: Ljubiša Tumbaković.

Danska: Kasper Šmajhel, Simon Kjer, Viliam Kvist, Tomas Dilejni, Krstijan Eriksen, Andreas Bjeland, Henrik Dalsgard, Jens Striger Larsen (od 43. Riza Durmisi), Jusuf Poulsen, Andreas Kornelijus (od 64. Niklas Bendtner), Pione Sisto.
Selektor: Age Hajrede.