Izabranici Obrena Sarića bili su izuzetno efikasni u prijateljskom dvomeču sa Albanijom - mreža rivala tresla se deset puta. 

Pionirska reprezentacija Crne Gore upisala je još jednu ubjedljivu pobjedu u odmjeravanju snaga sa vršnjacima iz Albanije. Izabranici Obrena Sarića do vrha su na Starom aerodromu napunili mrežu gostiju – susret je završen rezultatom 6:1.

„Sokolići“ su u dvomeču sa Albancima prikazali odličnu igru i bili veoma efikasni, pa su za samo dva dana deset puta tresli mrežu protivnika. Danas se posebno istakao Lazar Mijović koji je četiri puta bio bolji od odbrane rivala, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Đukić i Vujačić. 

Naša selekcija do prednosti je došla nakon 18. minuta nakon duinske lopte Vukovića i odlične reakcije Mijovića, koji je „lažnjakom“ izbacio golmana protivnika a zatim poslao loptu u nebranjenu mrežu. Do odlaska na odmor istakao se golman Ivezić koji je u 34. minutu odbranio udarac sa bijele tačke Papaju.

Nastavak susreta Sarićevi izabranici odigrali su u „petoj brzini“, pa su se šanse pred golom Albanije smjenjivale jedna za drugom. U 47. minutu Mijović se odlično snašao u duelu sa štoperima rivala, prihvatio dug pas i plasiranim udarcem poslao loptu iza leđa Markua. Deset minuta kasnije talentovani napadač zaokružio je het-trik nakon fenomenalne solo akcije.

Jedan od rijetkih trenutaka nesigurnosti u igri našeg tima Albanci su iskoristili da smanje zaostatak. Nesporazum centralnih defanzivaca našeg tima u 62. minutu bio je dovoljan Cereniju da udarcem sa desetak metara pogodi mrežu našeg gola.

Ipak, samo minut kasnije Mijović je iskoristio grešku golmana gostiju i vratio tri gola prednosti našem timu.

Peti pogodak za „sokoliće“ postigao je Vujačić koji je u 77. minutu iz slobodnog udarca pogodio golmanov ugao, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Bakić iskoristio asistenciju Đukića da postavi konačan rezultat susreta.

- I na današnjoj utakmici pokazali smo da smo kvalitetniji od selekcije Albanije. Bili smo kompaktni, disciplinovani i veoma efikasni. Plan je bio da pritisnemo protivnika na njegovoj polovini i iz brzih napada dođemo u situaciju za postizanje pogodaka. To smo radili dobro i najzadovoljniji smo tim segmentom igre. U dvije utakmice protiv Albanije vidjeli smo više dobrih nego loših stvari, što je veoma pozitivno. Stučni štab sa igračima na psihološkom planu planu i ove pobjede su odlične za podizanje samopouzdanja. Nastavljamo sa radom i spremamo se za utakmice koje nas brzo očekuju. Reprezentaciji Albanije čestitam na fer i korektnoj igri a našim igračima na pobjedi, rekao je selektor Sarić.

Crna Gora – Albanija 6:1

Trening kamp FSCG, Podgorica.


Sudija: Mihailo Milošević (Crna Gora).

Strijelci
1:0
– Lazar Mijović 18', 2:0 – Lazar Mijović 47', 3:0 – Lazar Mijović 57', 3:1 – Melsi Cereni 62', 4:1 – Lazar Mijović 63', 5:1 – Marko Vujačić 77', 6:1 – Ognjen Bakić 80'+2'

Žuti karton
Eugen Sula – Albanija

Crna Gora: Nikola Ivezić (Nikola Ivanović), Nikola Vukotić (Andrija Đukanović), Dušan Vuković (Ognjen Bakić), Nemanja Božović (Kristijan Ernec), Lazar Mijović (Dino Đukić), Dušan Šuškavčević (Marko Vujačić), Ljubomir Pejović, Jovan Dašić, Misin Nurković (Marko Brnović), Milan Radović (Nikola Kosać), Ognjen Đinović (Mladen Marstjepović).
Selektor: Obren Sarić.

Albanija: Radon Gega (Barjan Marku), Elsamed Burgaj (Ala Ramazan (Ersiad Matumuja), Andri Džafa (Lorendžo Resuli), Henri Džidža (Julian Sinaj), Admir Murataj (Eugen Sula), Arben Pengu (Albi Špuza), Alvi Mezani (Frenki Šhahaj), Frenki Koduzi (Renato Toska), Besovi Papaj (Melsi Cereni), Andrea Lila (Rejan Alivoda), Barjan Katroši.
Selektor: Ećerem Memuši.