Selektor omladinske reprezentacije pozvao je 20. igrača za turnir preliminarne runde kvalifikacija koji se odžava u Albaniji od 4. do 10. oktobra.

Selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Miljenović objavio je spisak igrača koji će braniti boje naše zemlje na turniru preliminarne runde kvalifikacija za plasman na U-19 Evropsko prvenstvo.

Na spisku selektora Miljenovića nalazi se 20 igrača – golmani: Maksim Milović (Voždovac, Srbija), Filip Đukić (Kopenhagen, Danska); odbrana: Radule Krulanović (Sutjeska), Bojan Roganović (Budućnost), Miloš Drinčić (Iskra), Jovan Jablan (Mladost), Nikola Kumburović (Budućnost), Zvonko Ceklić (Zeta); vezni red: Vasilije Terzić (Budućnost), Ognjen Peličić (Sloboda Užice, Srbija), Mirza Hot (Ibar), Miloš Zečević (Rudar), Ilija Vukotić (Benfika, Portugal), Vladan Bubanja (Sutjeska), Eniks Kriještorac (Jedinstvo), Pavle Krstović (Zeta), Radovan Bećirović (Sutjeska); napad: Nikola Krstović (Zeta), Sergej Grubač (APOEL, Kipar) i Aleksa Marušić (Sutjeska).

Naši omladinci boriće se sa vršnjacima iz Albanije, Norveške i Ukrajine za plasman u elitnu rundu kvalifikacija, u koju će se plasirati dvije prvoplasirane ekipe na turniru.

U prvom meču, koji se igra 4. oktobra, Miljenovićevoi izabranici će odmjeriti snage sa vršnjacima iz Novreške. Tri dana kasnije „sokole“ očekuje duel sa domaćinom turnira Albanijom, dok će u posljednjem kolu, 10. oktobra, odigrati meč sa Ukrajinom.

- Ambicije omladinske reprezentacije pred početak kvalifikacija uvijek su iste, a to je plasman u elitnu rundu takmičenja. Neće nam biti lako da ostvarimo zacrtani cilj jer igramo u veoma izjednačenoj grupi, u kojoj su sve selekcije veoma jake. Ipak, prema informacijama koje imamo, Ukrajinci su korak ispred ostalih i uloga favorita za osvajanje provg mjesta pripada njima. Mi ćemo se, zajedno sa selekcijama Albanije i Norveške, boriti za drugo mjesto i nastavak kvalifikacija, rekao je selektor Miljenović.

Okupljanje omladinske reprezentacije zakazano je za nedjelju, 1. oktobar u 11:30 časova na Trening kampu FSCG.