Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 2:0 od vršnjaka iz Češke u drugom prijateljskom susretu dvije selekcije.

Meč koji je danas odigran u Kromerižu riješen je u prvom dijelu tokom kojeg je domaćin uspio dva puta da slomi otpor naše odbrane.

Česi su do prednosti došli nakon 14. minuta igre i akcije po lijevoj strani – neodlučnost naših igrača nakon centaršuta iskoristio je Kozak i udarcem sa par metara pogodio metu.

Deset minuta kasnije protivnik je duplirao prednost zahvaljujući Holzeru koji je silovitim udarcem po zemlji sa dvadesetak metara pogodio desni donji ugao našeg gola.

„Sokolići“ su odgovorili u nastavku, imali nekoliko prilika, od kojih je najbolju propustio da realizuje Bojović – naš napadač u 73. minutu našao se sam pred golmanom rivala i iz dobre pozicije poslao loptu pored gola.

- I u ovoj drugoj utakmici do izražaja je došao kvalitet reprezentacije Češke, ali  posebno i nedovoljna fizička pripremljenost naših igrača koji nijesu uspjevali da pariraju protivniku u trčanju i duelima na teškom terenu za igru. Domaćin se nametnuo od početka utakmice svojom igrom i agresivnošću na koju mi nijesmo uspjeli da odgovorimo u prvom poluvremenu. U tom periodu Česi su valorizovali svoju nadmoć sa dva gola i usmjerili utakmicu u njihovu korist, dok smo mi morali igrati defanzivnije i iz takve igre smo uspjeli da uđemo u par izglednih prilika ali nijesmo bili dovoljno hrabri i odlucni u završnici. Ovo su bile dvije veoma jake provjere za nas iz kojih samo možemo dosta toga naučiti kako bi bili bolji i konkurentniji u narednom periodu ekipama ovakvih kvaliteta, rekao je selektor Miličković. 

Češka – Crna Gora 2:0

Gradski stadion, Kromeriž.


Sudija: Jan Mačalek (Češka).

Strijelci
1:0
– Matjaž Kozak 14', 2:0 – Jan Holzer 24'

Žuti kartoni
Abdel Osmanović, Amir Muzurović – Crna Gora

Češka: Adam Benada, Dominik Fišer (Jan Halaš), Dominik Hasala, Šimon Gabriel, Jan Holzer (Vojta Šmid), Ladislav Krobot, Matjaž Kozak (Aleksandr Barta), Nikolas Pener (Matjas Kodidek), Filip Firbaher (Vit Kolar), David Ejšler (Matej Radosta), Tomaš Viček (Karel Žižak).
Selektor: Vaclav Černi.

Crna Gora: Petar Radulović, Luka Mikić, Andrej Pupović, Abdel Osmanović, Nikola Mudreša (Veljko Radenović), Petar Vukčević (Andrija Krivokapić), Ivan Bojović (Nikša Vujanović), Ilija Vujović (Egzon Dinoša), Amir Muzurović, Ognjen Gašević (Ivan Vukčević), Balša Dubljević (Milan Vukotić).
Selektor: Boris Miličković.