Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je minimalnim rezultatom od selekcije Češke u prijateljskom meču koji je danas odigran u Zlinskom Kraju.

Izabranici Borisa Miličkovića pružili su dobar otpor veoma kvalitetnoj selekciji Češke, koja je do trijumfa došla u finišu susreta, kada je do izražaja došla bolja pripremljenost i individualni kvaliteti protinvičkih igrača.

„Sokoli“ su deganizivom parirali protivniku ali nisu upsjeli da ozbiljnije ugroze gol protvnika zbog graša u momentima kada je lopta bila u njihovom posjedu.

Pitanje pobjednika riješeno je u 78. minutu zahvaljujući Ejšleru koji je dobro reagovao nakon karambola u kazenom prostoru naše selekcije i sa nekoliko metara pogodio mrežu „sokola“.

- U današnjem susretu do izražaja je došao veći kvalitet reprezentacije Češke i prilagodljivost njihovih igrača na težak teren. Stvorili su više prilika za gol i zasluženo pobijedili u prvom susretu. Mi smo pokušali da igramo otvoreno u polju, donekle uspijevali u tome, ali to nije bilo dovoljno jer smo griješili posebno u momentima kada je lopta bila u našem posjedu. Ostaje nam da izvučemo pouke iz ove utakmice kako bi se što bolje pripremili na za narednu utakmicu koja se igra za dva dana, rekao je selektor Miličković.

Češka – Crna Gora 1:0

Stadion Spitihev, Zlinski Kraj.


Sudija: Radek Dubravski (Češka).

Strijelac
1:0
– David Ejšler 78'

Žuti kartoni
Karel Žilak – Češka

Češka:   Jakub Markovič, Dominik Fišer, Dominik Hasala (Jan Halaž), Karel Žilak (Vit Kolar), Šimon Gabriel (Aleksandr Barta), Jan Holzer (Tomaš Viček), Ladislav Krobot (Matej Radosta), Nikolas Pener (Matjas Kodidek), Filip Firbaher, David Ejšler, Adam Vrba (Matjaž Kozak).
Selektor: Vaclav Černi.

Crna Gora: Petar Radulović, Luka Mikić, Andrej Pupović, Abdel Osmanović, Petar Vukčević (Balša Dubljević), Ivan Bojović (Nikola Mudreša), Andrija Krivokapić (Veljko Radenović), Ilija Vujović (Nikša Vujanović), Amir Muzurović (Matija Starovlah), Ivan Vukčević (Egzon Dinoša), Ognjen Gašević (Milan Vukotić).
Selektor: Boris Miličković.