Nakon sedam odigranih kola Telekom 1. CFL prvo mjesto tabele pripada ekipi Sutjeske, koja je u sedmoj rundi šampionata bila bolja od Rudara. Nikšićani su nakon remija sa Pljevljacima prije tri dana u prvom meču osmine finala Kupa, prikazali potpuno drugačiju igru i došli do novog prvenstvenog trjumfa. Sva tri pogotka, od kojih dva sa bijele tačke, viđena su u drugom dijelu susreta – Marković je sa kreča donio prednost domaćima, dok je Ivanović sa dva potpisa postavio konačan rezultat.

Ubjedljiv trijumfu upisala je i Zeta, u duelu sa ekipom Mladosti, rivalom iz osmine finala Kupa. Romantičari su bili ubjedljivi u najmasovnijem takmičenju, ali su se Golubovčani revanširali na isti način u meču za bodove – duel na Trešnjici završen je rezultatom 3:0. Pobjedu domaćinu donijeli su Milojko, Adžović i Rogoši.

Budućnost nije uspjela da upiše pobjedu u prvom duelu pred svojim navijačima ove sezone. Bod sa Gradskog stadiona u Podgorici odnijela je ekipa Petrovca, koja je nakon sedam kola posljednja na tabeli sa samo četiri osvojena boda.

Kom Eurozox je pred svojim navijačima upisao prvi trijumf u sezoni. U prvom meču pod vođstvom Dušana Vlaisavljevića ekipa sa Zlatice uspjela je da nadoknadi gol minusa i dođe do sva tri boda. Tuzani su došli do prednosti u 52. minutu preko Rackovića, da bi Simunović i Otani u posljednjih pet minuta režirali potpuni preokret i pobjedu Koma.

Duel Iskre i Grblja završen je bez pogodaka.

Rezultati
Zeta – Mladost 3:0
Milojko 6', Adžović 23' (p), Rogošić 81'

Sutjeska – Rudar 3:0
Marković 34' (p), Ivanović 50' (p), 67'

Kom Eurozox – Dečić 2:1
Simunović 86', Otani 90'+1' – Racković 52'

Iskra – Grbalj 0:0

Budućnost – Petrovac 0:0