Šesto kolo Telekom 1. CFL donijelo je drugi uzastopni remi Sutjeske, duel Dečića i Budućnosti bez pogodaka, sigurnu pobjedu Mladosti u odmjeravanju snaga sa Iskrom i „minimalac“ Rudara pred svojim navijačima.

Sutjeska je bila nadomak prvog poraza u šampionau ali je posljednjem minutu regularnog toga Luka Merdović, „džoker“ Nikšićana, postigao pogodak i donio bod svom timu. „Trikolori“ iz Radanovića do prednosti su došli u 61. minutu zahvaljujući kapitenu Milanu Careviću.

Budućnost nije uspjela da iskoristi „kiks“ lidera i preuzme vrh tabele. „Plavo-bijeli“ su odigrali bez pogodaka na gostovanju Dečiću, pa nakon šest odigranih kola imaju bod manje od rivala iz Nikšića.

Mladost je pred svojim navijačima upisala pobjedu u odmjeravanju snaga sa ekipom Iskre. „Romantičare“ su do pobjede vodili Milan Đurišić i Zoran Petrović – defanzivac domaćih zatresao je mrežu Danilovgrađana u 36. minutu, dok se brzonogi napadač tima sa Starog aerodroma u stijelce upisao u 74. minutu.

Milivoje Mrdak nastavio je seriju pogodaka i još jednom donio bodove Rudaru. Najbolji strijelac šampionata, koji se u dosadašnjih šest kola upisao četiri put, odlično se snašao u 79. minutu susreta u kauenom prostoru Kom Eurozoksa, pogodio mrežu rivala i obezbijedio treći prvenstveni trijumf Pljevljacima.

U prvom meču šestog kola, koji je odigran u petak, Zeta je minimalnim rezultatom slavila na gostovanu Petrovcu.

Rezultati
Dečić – Budućnost 0:0

Rudar – Kom Eurozox 1:0
Mrdak 79'
Mladost – Iskra 2:0
Đurišić 36', Petrović 74'
Grbalj – Sutjeska 1:1
Carević 61' – Merdović 90'

Petak
Petrovac – Zeta 0:1

N. Krstović 45'+1'