Selektor ženske omladinske reprezentacije Crne Gore Dervi Hadžiosmanović objavio je spisak igračica za turnir preliminarne runde kvalifikacija za plasman na WU19 Evropsko prvenstvo.

Naše omladinke učestvovaće na turniru grupe 1 koji će se održati u Njemačkoj od 12. do 18. septembra. Izabranice Derviša Hadžiosmanovića za protivnika će, osim domaćina turnira, imati selekcije Islanda i Kosova.

Protivnik našoj selekciji na otvaranju turnira, 12. septembra, biće vršnjakinje sa Islanda, dok će tri dana kasnije odigtati meč sa Njemačkom. U posljednjem kolu, 18. septembra, ženska omladinska reprezentacije odmjeriće snage sa seleckijom Kosova.

- U ovoj generaciji imamo nekoliko talentovanih curica, koje su odlično igrale na razvojnom turniru u Bugarskoj. Okupićemo se nekoliko dana prije polaska, kako bismo odradili mini pripreme i spremni stigli na kvalifikacioni turnir u Njemačku. Najvažnija utakmica za nas je prva, koju igramo 12.09. protiv selekcije Islanda, jer mislimo da smo bolji od selekcije Kosova, te da ćemo protiv Islanda igrati utakmicu za drugo mjesto u grupi. Islanđanke su sigurno favoriti za dalji plasman, shodno rejtingu i kvalitetu koji imaju u ženskom fudbalu. Ipak, mi se potajno nadamo da možemo iznenaditi i napraviti dobar rezultat, koji bi nas do kraja turnira držao u borbi za drugo mjesto. To bi za nas bio veliki uspjeh, rekao je selektor Hadžiosmanović.

Selektor Hadžiosmanović za ovaj turnir pozvao je 20 igračica – golmani: Milica Knežević (Mladost 2015), Ivana Čabarkapa (Breznica); odbrana: Tamara Tošić, Biljana Lončar (Breznica), Vasilisa Nikolić, Andrea Ivanović, Maja Šaranović (Ekonomist), Aleksandra Popović (Mladost 2015); vezni red: Nađa Stanović (Lođ, Poljska), Jovana Golović, Jelena Vujadinović (Ekonomist), Ana Novović, Danka Topalović (Breznica), Jelena Raičević (FCB93, Danska); napad: Andrea Vučić, Tamara Tripković (Ekonomist), Jovana Brašnjo, Biljana Vraneš (Breznica), Tamara Čogurić (Mladost 2015) i Jasmin Rihtštajner (Munčvilen, Njemačka).