Samo jedan dan ostao je do osme utakmice reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Rusiji. Selektor naše selekcije Ljubiša Tumbaković i kapiten Stevan Jovetić govorili su o ambicijama „sokola“ pred duel sa najboljom selekcijom Rumunije.

- Mislim da u ovakvim mečevima nema favorita. Ostali smo u takmičarskom i rezutatskom tonusu do kraja, što smo zacrtali prije početka ciklusa kada sve selekcije misle da se mogu boriti za jedno od prva dva mjesta. Skautirtali smo Rumune dvije godine, gledali njihove utakmice na Evropskom prvenstvu a zatim i sve mečeve koje su igrali u kvalifikacijam. Imaju potencijal ali je primjetno i da dolazi do oscilacija kod njih. Ako budu maksimalno mobilni i ozbiljni, mogu da naprave veliki problem. Ako ispolje neke negativne stvari, onda mi možemo da nametnemo naš kvalitet i dođemo do rezultata koji želimo, rekao je Tumbaković.

Iskusni stručnjak naglašava važnost pobjede u meču sa Kazahstanom, koja je ostavila prostora za bavljenje matematikom.

- Kada smo govorili da je meč sa Kazahstanom mnogo bitan, nismo napamet govorili. Sada tek vidimo šta nam znači ta pobjeda i osvojena tri boda. Pobjeda u Astani otvara prostor da se bavimo matematikom kada smo na tri kola do kraja kvalifikacija. Kada bismo osvojili tri boda protiv Rumunije, dobili smo novu podršku, baš zbog toga što smo na najbolji način završili meč sa Kazahstanom, rekao je selektor „sokola“ i dodao da sada već razmišljamo o sve tri utakmice a ne samo o narednoj jer je reprezentacija Crne Gore blizu, ali i daleko, od zacrtanog cilja.

Stevan Jovetić, strijelac šest pogodaka u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, smatra da je pobjedom u Kazahstanu napravljena dobra uvertira za težak duel sa Rumunijom.

- Za nas je svaka utakmica najvažnija, ne pravimo razliku između protivnika već se prema svakoj utakmici odnosimo na isti način. Odigrali smo dobro u Kazahstanu, napravili dobru uvertiru za Rumuniju. Sada nas čeka težak posao ali nijedna pobjeda do sada nije bila laka. Na našem terenu nijedna selekcija ne može biti favorit, pa ni naš naredni rival. Nadam se da na punom stadionu, u sjajnoj atmosferi, možemo do još jednog dobrog rezultata.

Jovetić nije želio da govori o krajnjem rezultatu naše selekcije u kvalifikacijama i naglasio da su „sokoli“ koncentrisani na sebe i svoja izdanja a ne na protivnike.

- Ne bih se obazirao na kalkulacije i prognozirao šta će biti na kraju. Najvažnije je da damo sve od sebe u preostalim mečevima. Idemo korak po korak, razmišljamo o nama i našim igrama, ne o drugima reprezentacijama. Najbitniji smo mi, samo mi da uradimo ono što želimo i možemo. Slijede tri utakmice u kojima treba da pokažemo ko smo zaista i koliko vrijedimo. Spremni smo za to, poručio je kapiten „sokola“.

Utakmica Crna Gora – Rumunija igra se 4. septembra 2017. godine na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 20:45 časova. Glavni sudija utakmice biće iskusni škotski arbitar Kreg Tomson.