Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od vršnjaka iz Mađarske rezultatom 2:0 u drugom meču memorijalnog turnira „Stevan Ćele Vilotić“ koji se održava u Subotici.

Naši omladinci bili su ravnopravan rival sa protivnikom sve do posljednjih 20. minuta susreta, kada su Mađarsi iskoristili dvije prilike i došli do pobjede.

Prva prilika na susretu viđena je u desetom minutu ispred gola naše selekcije – Moči je uputio udarac sa desetak metara koji je Milović odbranio bez većih problema. „SokolI“ su odgovorili u 37. minutu preko Marušića koji je sa pet metara udaljenosti od gola protivnika šutirao direktno u Vargu.

U samom finišu prvog dijela Miljenovićevi izabranici imali su priliku da dođu do prednosti ali je Bujiša tukao neprecizno sa deset metara od gola rivala.

Pobjednik susreta odlučen je u posljednjih 20. minuta, tokom kojih su Mađari imali inicijativu i dvije prilike koje su pretvorili u pogotke. U 75. minutu susreta slabu intervenciju posljednje linije našeg tima iskoristio je Bevardi i udarcem sa sedam metara donio prednost rivalu.

Pet minuta kasnije Vukčević je slabo reagovao i propustio da donese izjednačenje našem timu. Kazna je stigla u 85. minutu kada se Bevardi po drgui put upisao u strijelce i postavio konačan rezultat susreta.

- Mislim da je rezultat previsok u odnosu na prikazanu igru. Do samog finiša susreta igrali smo veoma dorbo ali je iz rezultata očigledno da nismo bili efikasni. U fazi odbrane bili smo dobri ali u samom finišu došlo je do pada koncentracije i slabe komunikacije koju je protivnik iskoristio da postigne dva pogotka. Današnju utakmicu počeli smo sa šest novih igrača u odnosu na prvi meč pa smo kroz ove dvije utakmice, u duelima sa jakim protivnicima i fizički zahtjevnim utakmicama, pružili podjednaku šansu svim igračima. Ostala nam je utakmica za peto mjesto protiv selekcije Škotske u kojoj ćemo nastojati da napravimo dobar rezultat, rekao je selektor Miljenović.

Utakmica sa Škotskom igra se u ponedjeljak, 4. septembra u Bačkoj Topoli sa početkom u 15:30 časova.

Mađarska – Crna Gora 2:0

Stadion FK TSC, Bačka Topola.

Strijelci
1:0
– Žombor Bevardi 75', 2:0 – Žombor Bevardi 85'

Mađarska: Adam Varga, Mate Kerbež, Martin Majnovič (Bence Bano-Sabo), Atila Moči, Levente Lustik (Gergelji Mim), Kevin Šobot (Žombor Bevardi), Daniel Čoka, Andaš Čonka, Krištofer Žereto, Benjamin Pratsler (Aleksander Torvund), David Stojakovići (Martin Palinščar).
Selektor: Markus Jan.

Crna Gora: Maksim Milović, Radule Krulanović, Vasilije Terzić (Sergej Grubač), Jovan Jablan (Nikola Kumburović), Pavle Krstović (Miloš Zečević), Aleksa Marušić (Igor Vukčević), Zvonko Ceklić, Stefan Milić, Vladan Bubanja (Mirza Hot), Eniks Kriještorac (Radovan Bećirović).
Selektor: Aleksandar Miljenović.