Mlada reprezentacija Crne Gore remizirala je na gostovanju selekciji Kazahstana u meču prvog kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo za U21 reprezentacije koje se 2019. godine igra u Italiji i San Marinu.

Mladi „sokoli“ bili su na korak od fenomenalnog starta kvalifikacija ali je momenat nepažnje u sudijskoj nadoknadi vremena košta izabranike Mojaša Radonjia – domaćin je do boda u Aktobeu došao pogotkom sa bijele tačke u 94. minutu susreta.

U prvom dijelu susreta naša selekcija imala je veliku šansu preko Dritona Camaja, koji nije uspio da savlada Kolbuntsov, dok je domaćin prijetio nakon prekida i iz kontranapada.

Drugo poluvrijeme donijelo je otvoreniju igru i jedne i druge reprezentacije - domaćin je imao inicijativu, ali su njihovi pokušaji završavali obično na dvadesetak metara od gola Matije Šarkića. Čim se Crna Gora oslobodila pritiska, stigao je gol. Perović je šutirao, Kolbuntsov odbio loptu, a najbrži bio Kukuličić koji je rutinski pogodio za prednost našeg tima.

Domaći su tada krenuli na sve ili ništa i dobili premiju u 94. minutu. Kotorac je oborio Seidkhameta, grčki arbitar Aretopulos dosudio je jedanaesterac, koji je u gol za veliko slavlje domaćih pretvorio najopasniji igrač Maksim Fedin.

- Ostaje žal kada se na ovakav način izgube dva boda. Čekamo da izvršimo treću zamjenu dva puna minuta, nema prekida i onda se usljed pada koncentracije i desi se penal. Bio je tvrd meč, domaćin dosta agresivan, a mi pravi samo dok smo imali snage. Kako je ponestajalo snage, tako smo se našli u problemima. Šteta što nismo krenuli pobjedom, jer smo bili zaista na milimetar od trijumfa, ali duge su kvalifikacije, poručio je Radonjić.

Kazahstan - Crna Gora 1:1

Centralni stadion, Aktobe.

Sudija: Aleksandros Aretopulos (Grčka)

Strijelci
0:1
– Filip Kukulićić 61', 1:1 – Maksim Fedin 90+4' (p)

Žuti kartoni
Baktijor Zaintudinov, Demijat Slambekov, Maksim Fedin, Aibol Abiken – Kazahstan

Oliver Šarkić, Matija Šarkić, Mihailo Perović, Marko Roganović – Crna Gora

KAZAHSTAN: Dmitrij Kolbuntsov, Aleksandr Sokolenko, Bekzat Šadmanov, Dauren Mazitov, Aibol Abiken, Kuaniš Kalmuratov (od 76. Orakhlan Omirtajev), Jurij Pertsuk, Demijat Slambekov (od Gevorg Najarijan), Baktijor Zainutdinov (od 63. Jerkebulan Seidkhamet), Didar Zalmukan, Maksim Fedin.

CRNA GORA: Matija Šarkić, Andrija Vukčević, Emir Azemović, Momčilo Rašo, Marko Roganović, Dejan Kotorac, Stefan Lončar (od 61. Milija Golubović), Driton Camaj, Oliver Šarkić (od 81. Miomir Đuričković), Filip Kukuličić, Mihailo Perović.