Seniorska reprezentacija Crne Gore u punom sastavu nastavlja pripreme za predstojeće mečeve u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Dolaskom Jovetića, Zverotića, Božovića, Vukčevića i Marušića kompletirani su redovi „hrabih sokola“, koji su u izuzetnoj atmosferi na glavnom terenu Trening kampa FSCG sproveli u djelo sve zamisli stručnog štaba.

Uoči početka četvrtog treninga Damir Kojašević dobro, koji je veoma dobro upoznat sa fudbalskim prilikama u Kazahstanu, odgovarao je na pitanja predstavnika medija. Vezista naše selekcije tri godine je nosio dres Astane i domaće utakmice igrao na Astana areni, stadionu na kojem će „hrabri sokoli“ odigrati sedmi meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

- Nakon ubjedljive pobjede kod kuće protiv Kazahstana mnogi misle da će biti lako igrati protiv njih u gostima. Biće ipak drugačije, jer nas čeka izuzetno težak meč, prije svega zbog podloge na koju većina igrača nije navikla. Drugačije je igrati utakmice na stadionima sa vještačkom podlogom, noge postaju teške nakon 60-70 minuta kada niste navikli na tu podlogu... Sa druge strane, njihovi igrači većinu mečeva igraju na stadionima koji imaju vještačku podlogu i u potpunosti su adaptirani na takve uslove za igru. Zbog toga, djelimično i zbog dugog putovanja, biće veoma teško igrati protiv Kazahstana na njihovom terenu, rekao je Kojašević.

Ljevonogi vezista vjeruje da „sokoli“ mogu ostvariti pobjedu u veoma teškom meču na Astana areni.

- Naravno da smo bolji. Imamo kvalitetnije igrače, to je nesporno. Oni su oslabljeni neigranjem najboljeg igrača Islamkana, koji je u prethodnom meču kvalifikacija dobio crveni karton... Idemo sa ciljem da osvojimo tri boda jer nam se u slučaju pobjede otvara mnogo toga. Sa pobjedom bi i raspoloženje pred utkamicu sa Rumunijom bilo još bolje jer bi bili u odličnoj poziciji pred sam kraj kvalifikacija. Zbog toga je ova utakmica možda i najvažnija, dodao je vezista „sokola“.

Naredni trening naša najbolja selekcija odradiće u srijedu na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 18:00 časova. Pola sata ranije zakazan je brifing za predstavnike medija.