Najbolji fudbaleri Crne Gore nastavili su večeras pripreme za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Kazahstana.

Nakon prvog treninga kojem je prisustvovalo sedma igrača, stručni štab je u ponedjeljak na raspolaganju imamo 19 igrača – nedostajali su Božović, Zverotić, Marušić, Vukčević i Jovetić, koji će u utorak biti u trenažnom procesu sa ostatkom selekcije.

Selektor „hrabrih sokola“ pola sata prije početka treninga govorio je o kvalitetima i manam narednog protivnika, specifičnostima meča u dalekoj zemlji i očekivanjima pred susret na Astana areni.

- Svaka utakmica je krucijalna ali ovog momenta mislimo samo na Kazahstan i spremamo se isključivo za tu utakmicu. Grupa saradnika radi i na pripremi meča sa Rumunijom koji nas čeka nekoliko dana kasnije, ali je kod igrača sva pažnja i koncentracija usmjerena na prvi naredni meč. Selekcija Kazahstana ima kvalitet, prije svega u upornosti i disciplini u igri, onom fudbalskom „bezobrazluku“, koji može da nas optereti kada je u pitanju koncentracija. Poljaci nisu pobjedili na tom gostovanju, nisu to uspjeli ni Rumuni, dok je Danska slavila iako je meč bio veoma izjednačen, pogotovo do pred kraj prvog dijela susreta kada je isključen najbolji igrač Kazahstana, rekao je selektor Tumbaković.

Iskusni stručnjak vjeruje da neće biti previše problema za naše igrače da se prilagode na uslove za igru u Astani, prije svega na vještačku podlogu na kojoj će se meč odigrati.

- Kompletno okupljanje i plan priprema prilagodili smo biološkim uslovima koji nam najviše odgovaraju. Sve što budemo radili radićemo u našem vremenu jer ćemo vrlo kratko boraviti u Kazahstanu. Pored vremenske razlike i dugog puta, očekuje nas i još jedna novina a to je igra na terenu sa vještačkom podologom. Kažu da je u pitnaju najsavremenija vještačka trava koja je napravljen. Vjerovatno ima razlike, ali moramo se prilagoditi baš kao i sve ostale selekcije koje igraju na tom terenu. Od tih uslova ne možemo da pobjegnemo, već samo da se adaptiramo na najbolji mogući način, dodao je selektor „sokola“.

Naredni trening naša najbolja selekcija odradiće u utorak na glavnom terenu Trening kampa FSCG sa početkom u 18:00 časova, dok će se brifing za predstavnike medija održati pola sata ranije.