Mladost je prekinula seriju pobjeda Sutjske, koja će nakon pet odigranih kola ostati na vrhu prvenstvene tabele, sa jednim bodom prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnost. Nikšićani su odlično ušli u meč i već u četvrtom minutu najavili da mogu do petog uzastopnog trijumfa u šampionatu – Božo Marković savladao je Ljuljanovića udarcem sa ivice kaznenog prostora. Ipak, do odlaska na odmor kapiten „romantičara“ Ivan Novović uspio je da izjednači rezultat i donese bod svom timu.

Budućnost je upisala četvrti prvenstveni trijumf u jednom od derbija pete runde šampionata – na Gradskom stadionu u Podgorici oružje je položila ekipa Rudara. „Plavo-bijelima“ je za trijumf bio dovoljan pogodak koji je postigao Alen Melunović, doskorašnji igrač pljevaljskog tima. Napadač domaćih u listu strijelca upisao se u 36. minutu susreta. Aktuelni šampion imao je idealnu priliku da upiše ubjedljivju pobjedu, ali je Janko Simović sa bijele tačke loptu poslao iznad prečke Agovićevog gola.

Dečić je u samom finišu duela sa Petrovcem uspio da dođe do sva tri boda. Tuzani su imali prednost od 64. minuta kada je Đukić pogodio mrežu gostiju, koji su u 78. minutu uspjeli da dođu do izjednačenja pogotkom Đorđevića. U prvom minutu sudijske nadoknade vremena Sava Gardašević, rezervista domaćih, uspio je da pronađe put do mreže Petrovčana i donese ekipi Dečića prvi trijumf u šampionatu.

Iskra je pred svojim navijačima odigrala neriješeno sa ekipom Zete. Danilovgrađani su u 12. minutu preko Bogdana Milića došli do prendnosti koju su čuvali sve do 74. minuta kada je kapiten gostiju Igor Vujačić postigao pogodak za konačnih 1:1.

Pobjednika nije bilo ni u duelu Kom Eurozoksa i Grblja. Meč na odigran na Zlatici zavšen je bez pogodaka.

Rezultati
Budućnost – Rudar 1:0
Melunović 36'
Sutjeska – Mladost 1:1
Marković 4' – Novović 35'
Dečić – Petrovac 2:1
Đukić 64', Gardašević 90'+1' – Đoršević 78'
Iskra – Zeta 1:1
Milić 12' – Vujačić 74'
Kom Eurozox – Grbalj 0:0