Mečevi prve runde Kupa Crne Gore koji su odigrani danas donijeli su pobjede Mladosti i Budućnosti, ali i eliminaciju Kom Eurozoksa i Petrovca.

Najubjedljiviji trijumf upisala je Mladost – „romantičari“ su devet puta tresli mrežu Čelika. Po dva puta u strijelce su se upisali Adrović i Burzanović, dok su mrežu rivala po jednom tresli Miličković, Novović, Cicimil, Ćetković i Stijepović. Jedini pogodak za tim iz Nikšića postigao je Stanjević.

U naredno kolo plasirala se i Budućnost koja je sa pet pogodaka ispratila ekipu Jedinstva sa Gradskog stadiona u Podgorici. Vlaisavljević je bio dvostruki strijelac a Melunović, Sekulić i Camaj su po jednom tresli mrežu Bjelopoljaca.

Zeta je u sudijskoj nadoknadi vremena, pogotkom Nikole Krstovića, slomila otpor Mladosti iz Lješkopolja i došla do mjesta među 16 najboljih ekipa u najmasovnijem takmičenju. Dečić je u Tuzima bio bolji od Jezera, dok je Mornar u Tivtu savladao ekipu Arsenala.

Berane je izenadilo ekipu Kom Eurozoska trijumfom na Zlatici rezultatom 3:2, dok je Ibar iz daljeg takmičenja eliminisao ekipu Petrovca. Crvena stijena je pred svojim navijačima bila bolja od Cetinja, Otrant Olimpik je slavio na gostovanju Pljevljima, dok je Igalo kao gost savladalo ekipu Borca.

Rezultati
Dečić – Jezero 3:1
Zeta – Mladost Lješkopolje 2:1
Budućnost – Jedinstvo 5:0
Kom Eurozox – Berane 2:3
Ibar – Petrovac 2:1
Crvena stijena – Cetinje 1:0
Mladost – Čelik 9:1
Pljevlja – Otrant-Olympic 1:3
OFK Borac – Igalo 0:3
Arsenal – Mornar 1:3


Četvrtak, 24.08.
Ribnica – Bokelj 17h
Sloga – Lovćen 17h