Kadetska reprezentacjia Crne Gore remizirala je rezultatom 2:2 u prijateljskom meču sa odgovarajućom selekcijom Kipra.

Izabranici Borisa Miličkovića ili su bolji od rivala tokom većeg dijela susreta, imali dva puta prednost ali su u sudijskoj nadoknadi vremena dozvolili rivalu da dođe do izjednačenja.

Naša selekcija došla je do prednosti nakon pola sata igre nakon dobrog centaršuta Pupovića sa lijeve strane i dva pokušaja naših napadača. Golman gostiju odbio je loptu nakon pokušaja Ivana Vukčevića ali pravo do Bojovića koji je poslao u mrežu.

Kiprani su do izjednačenja došli u 60. minutu nakon greške Pupovića u posljednjoj liniji koju je iskoristio Kakuli. Napadač Kipra izašao je sam ispred Radulovića i tek iz drugog pokušaja uspio da se upiše u strijelce.

Samo minut nakon pogotka protivnika „sokoli“ su odgovorili i vratili prednost – veliku grešku odbrne Kiprana iskoristio je Gašević i rutinskim udarcem postigao drugi pogodak za naš tim.

U sudijskoj nadoknadi vremena Papadopulos je iskoristio klizanje Muzurovića da preciznim udarcem po zemlji pogodi ugao našeg gola i postavi konačan rezultat susreta.

- U utakmicu smo ušli bojažljivo, tokom prvih 20. minuta dozvolili Kipranima da imaju posjed lopte. Kako je vrijeme prolazilo uspjeli smo da se stabilizujemo i preuzmemo inicijativu koja je rezultirala pogotkom za prednost. U drugom poluvremenu smo imali više konkretnih situacija od Kipra, bili i bolji rival u tom dijelu igre, ali smo nekim lošim reakcijama dozvolili protivniku da postigne pogotke i praktično ispustili pobjedu. Bilo je dobrih momenata u igri, takođe onih kojima nismo zadovoljni, ali je očigledno da moramo poraditi na stabilnosti igrača. Za dva dana nas očekuje revanš i potrudićemo se da pripremimo ekipu da odigra na kvalitetnijem nivou, ali je fizička pripremljenost igrača ono što će uticati na izdanje u tom susretu, rekao je selektor Miličković.

Isti rivali odgiraće revanš meč u četvrtak, 24. avgusta na glavnom terenu Trening kampa FSCG sa početkom u 17:30 časova.

Crna Gora – Kipar 2:2

Podgorica, Trening kamp FSCG.

Sudija: Branko Odalović (Crna Gora).

Strijelci
1:0
– Ivan Bojović 30', 1:1 – Andronikos Kakuli 60', 2:1 – Ognjen Gašević 61', 2:2 – Andeas Papadopulos 80'+2'

Žuti kartoni
Petar Vukčević – Crna Gora
Teodoros Androniku – Kipar

Crna Gora: Petar Radulović, Matija Drinčić (Nemanja Đurović), Andrej Pupović, Abdel Osmanović, Petar Vukčević, Ivan Bojović (Egzon Dinoša), Andrjia Krivokapić (Nikola Mudreša), Nikša Vujanović (Veljko Radenović), Amir Muzurović, Ivan Vukčević, Ognjen Gašević (Balša Dubljević).
Selektor: Boris Miličković.

Kipar: Savas Nikolau, Kristoforos Trifonos (Panajotis Georgiu), Lefteris Hadžikonstanti, Elefterios Fluris (Kirjakos Antoniu), Marinos Cioni (Teodoros Androniku), Agapios Vrikis (Dimitris Raspas), Andronikos Kakuli (Jorgos Teodosiu), Mihalis Konstantinidis (Jorgos Naum), Tomas Nikolau, Danil Parutis (Andreas Papadopulos), Rafail Mamas.
Selektor: Joanis Okas.