Nakon tri odigrane runde Telekom 1. CFL jedina ekipa sa maksimalnim učinkom je Sutjeska. Nikšićani su u trećem kolu bili bolji od Iskre, osamostalili se na prvom mjestu sa dva boda više od drugoplasirane Zete. Pitanje pobjednika meča odigranog na Gradskom stadionu u Nikšiću riješeno je već u prvom dijelu susreta – Denković i Božo Marković su pogodili za domaće, dok je jedini pogodak za Danilovgrađane postigao Došljak.

Gradski derbi Podgorice, duel Budućnosti i Mladosti, riješen je u samom finišu. Bodovi su ostali kod domaćih zahvaljujući Miljanu Vlaisavljeviću koji je u sudijskoj nadoknadi vremena u drugom poluvremenu iskoristio odličan pas Popare i postigao jedini pogodak na susretu.

Prve bodove u novom šampionatu upisala je ekipa Rudara. Pljevljaci su pred svojim navijačima bili ubjedljivi u odmjeravanju snaga sa Petrovcem. Mreža gostiju tresla se četiri puta – dva puta precizan je bio Mrdak, dok su se Vuković i Kuč po jednom upisali u listu strijelaca.

Najviše pogodaka u trećem kolu, čak šest, postignuto je u odmjeravanju snaga Dečića i Grblja. Gosti su došli do prednosti preko Montenegra u finišu prvog dijela, da bi Tuzani u nastavku zahvaljujući Camaju, Krstoviću i Rackoviću došli do preokreta i dva gola prednosti. „Trikolori“ su, ipak, u samom finišu susreta uspjeli da dođu do boda – Vuković je dva puta tresao mrežu domaćina.

Zeta je bila na pragu osvajanja nova tri boda na gostovanju ekipi Koma ali je Radoš Dedić, kapiten ekipe sa Zlatice, u sudijskoj nadoknadi vremena anulirao prednost koju je Golubovčanima u 64. minutu donio Igor Vujačić.

Rezultati
Budućnost – Mladost 1:0
Vlaisavljević 90'+3'
Sutjeska – Iskra 2:1
Denković 19', Marković 23' (p) – Došljak 29'
Kom Eurozox – Zeta 1:1
Dedić 90'+3' – Vujačić 64'
Dečić – Grbalj 3:3
Camaj 56', Krstović 59', Racković 85' – Montenegr 42', Vuković 90', 90'+4'
Rudar – Petrovac 4:1
Mrdak 3', 29', Kuč 23', Vuković 59' – Kacić 58'