Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od selekcije Kazahstana u drugom kolu UEFA razvojnog turnira koji se održava u Bjelorusiji. Naše kadetkinje poražene su nakon izvođenja jedanaesteraca rezultatom 5:4.

Selekcija Derviša Hadžiosmanovića pružila je dobru igru ali su, za razliku od duela sa Bjelorusijom, izostale prilike pred golom rivala.

Meč je obilježila dobra defanzivna igra oba tima bez izglednih prilika da se zatrese protivnička mreža.

U penal seriji koncentrisanije i precizinije su bile reprezentativke Kazahstana koje su došle do pobjede rezultatom 5:4.

- Pružili smo šansu djevojkama koje su na jučerašnjem susretu imale manju minutažu. Djevojke su odigrale dobru i borbenu utakmicu i bile ravnopravan rivala vršnjakinjama iz Kazahstana. Nedostajalo nam je sreće da dođemo do pobjede nakon izvođenja jedanaesteraca, čime bi sigurno osvojili prvo mjesto na turniru. Turnir u Bjelorusiji završićemo na prvom mjestu ukoliko domaćin sjutra ostane neporažen u duelu sa Kazahstanom, što bi nam značilo na polju samopouzdanja. Bez obzira na krajnji plasman, izuzetno smo zadovoljni nastupom na ovom turniru, koji je generalna proba za turnir preliminarne runde kvalifikacija koji nas očekuje u oktobru.

Crna Gora – Kazahstan 0:0 (penali 4:5)

Trening centar FS Bjelorusije, Minsk.

Crna Gora: Ljiljana Potpara (Nikolina Perunović), Jelena Karličić, Enida Bošnjak, Maja Miletić maja Miletić) Nađa Đurđevac), Nikolina Caković (Bojana Milović), Jelena Sarić, Milena Čolaković, Marija Vukanić (Jovana Miladinović), Marija Maraš, Majda Drešević (Jelena Tošić), Ena Seratlić (Ana Knežević).
Selektor: Derviš Hadžiosmanović.

Kazahstan: Nazim Imsailova, Merujert Bolatbek (Aknijet Begadirova), Elvira Narbek, Aleksandra Burova, Asemgul Aruova, Nazerke Šalmukanbetova, Asel Kubesova, Suraja Šamsudinova (Aida Atrjukbaj), Faiza Ismailova, Anastasija Bratčenko, Raizel Batja Baguli.
Selektor: Drinbasar Durenbekova.