Zeta je u derbi susretu drugog kola Telekom 1. CFL savladala Budućnost. Aktuelni šampion imao je nekoliko prilika na Trešnjici ali su Golubovčani u samom finišu uspjeli da dođu do tri boda i prvog mjesta na tabeli. Tri minuta prije kraja regularnog toka Vladislav Rogošić, nekadašnji prvotimac „plavo-bijeli“, izveo je slobodan udarac i uz pomoć živog zida pogodio mrežu rivala.

Osim ekipe Zete, maksimalan učinak na startu šampionata ima i Sutjeska. Nikšićani su nakon minimalne pobjede na Zlatici na premijeri šampionata na isti način došli do tri boda u Petrovcu. Pogodak vrjedan tri boda za tim Nikole Rakojevića postigao je defanzivni vezista Stefan Lončar u 49. minutu susreta .

Samo jedan pogodak viđen je i u Radanovićima u duelu Grblja i Rudara. Hulijan Montenegro, vezista „trikolora“ savladao je golmana gostiju u 52. minutu susreta, pa je nakon dvije odigrane tim iz Pljevalja jedini bez osvojenih bodova.

Mladost nije uspjela da pred svojim navijačima opravda ulogu favorita i osvoji tri boda u duelu sa ekipom Dečića. „Romantičari“ su imali inicijativu, veći broj pokušaja ali su Tuzani uspjeli da sačuvaju mrežu svog gola na Starom aerodromu.

Pobjednika nije bilo ni u Danilovgradu gdje su snage odmjerile ekipe Iskre i Koma. Gosti su u finišu prvog dijela došli do prednosti preko Borisa Kopitovića i do samog finiša bili na pragu pobjede i velikog iznenađenja. Ipak, Daniovgrađani su u 78. minutu uspjeli da zatresu mrežu protivnika – prvi bod u novom šampionadu ekipi Iskre donio je Nikola Karaklajić.

Rezultati
Zeta – Budućnost 1:0
Rogošić 87'
Grbalj – Rudar 1:0
Montenegro 52'
Petrovac – Sutjeska 0:1
Lončar 49'
Iskra – Kom 1:1
Karaklajić 78' – Kopitović 44'
Mladost – Dečić 0:0