ODRŽANA SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA




Izvršni odbor FSCG na svojoj prvoj – konstitutivnoj sjednici mandatnog saziva 2009/2013. godine, za potpredsjednike Izvršnog odbora imenovao je Bora Lazovića, Vladana Vučelića, Milenka – Miću Maraša i Vojislava Došljaka.

Na sjednici su usvojene Propozicije Prve, Druge, Omladinske i Kadetske lige FSCG, kao i propozicije završnog dijela takmičenja za Kup Crne Gore za narednu sezonu. Usvojene su i Odluke o troškovniku FSCG, kao i odluke o visini novčanih kazni i iznosima taksa za sezonu 2009/2010.

Imenovane su stalne komisije FSCG koje su u nadležnosti Izvršnog odbora a usvojene su i liste sudija, kontrolora suđenja i delegata za narednu sezonu.



Izvršni odbor je donio odluku da se odobre novčana sredstva FK „Mladost“ i FK „Polet Stars“ za rješavanje navodnjavanja terena kao i FK „Rudar“ za izgradnju pomoćnog terena sa vještačkom podlogom. Ovaj teren će se finansirati sredstvima Het-trik programa UEFA.

Na sjednici je donijeta odluka da od sezone 2010/2011 članovi Prve lige Crne Gore u takmičenju pod ingerencijom FSCG moraju imati omladinske i kadetske ekipe. Takođe, prihvaćen je predlog Trenerske organizacije da od sezone 2010/2011 u prvoligaškim klubovima mogu da rade inostrani treneri koji imaju Pro licencu.