Ženska pionirska repezetacija Albanije trijumfovala je na prvom izdanju međunarodnog turnira „Trofej FSCG“. Albanke su u meču posljednjeg kola savladali selekciju Bosne i Hercegovie, direktnog rivala u borbi za prvo mjesto, rezultatom 3:2.

Naša najmlađa selekcija posljednjem kolu pretrpjela je minimalan poraz od vršnjakinja ih Hrvatske koje turnir završavaju na trećem mjestu.

Jedini pogodak na meču Hrvatice su postigle nakon velike greške naše posljednje linije – poklon odbrane iskoristila je Anja Miočinović u 55. minutu susreta.

- Sasvim smo zadovoljni prikazanim na tunriru. Ovo su bile prve utakmice koje je naša novoformirana selekcija odigrala i rezultat je u potpunosti bio u drugom planu. Djevojčice su počele da stiču iskustvo, pa je bio vidljiv napredak u igri iz meča u meč. Drago nam je što smo vidjeli da djevojčice napreduju, da imaju želju da uče i da se bore za što bolji rezultat. Na današnjem susretu bili smo ravnopravni sa rivalom, pa je pobjednika odlučila jedna greška, rekao je selektor Hadžiosmanović.


Hrvatska – Crna Gora 1:0

Trening kamp FSCG, Podgorica.


Sudija: Mihailo Milošević (Crna Gora).

Strijelac
1:0
– Anja Miočinović 55'

Hrvatska: Katarina Mandić, Lucija Zovak, Ana Previšić, Katarina Pranješ, Marta Mikinac (Lucija Jović), Gabrijela Dugandžić (Ana Mandić (Vana Gajić)), Lara Lucić, Nika Petarić, Anja Miočinović, Anja Jakobašić (Gabrijela Martinović), Lisa Popeškić (Ana Kalaj).
Selektor: Tihana Nemčić.

Crna Gora: Anastasija Krstović, Jelena Tošić, Jovana Miladinović (Nikolina Caković), Marija Maraš, Jelena Sarić, Ana Knežević (Marica Bajić), Enida Bošnjak, Nađa Đurđevac (Jelena Petrović), Jelena Karličić, Bojana Milović (Majda Drešević), Maja Miletić.
Selektor: Derviš Hadžiosmanović.