Ženska pionirska reprezentacija Crne Gore poražena je od selekcije Albanije rezultatom 3:0 u meču prvog kola međunardonog turnira „Trofej FSCG“. U drugom meču prvog kola Bosanke su rezultatom 4:1 savladale vršnjakinje iz Hvratske.

Današnji susret bio je prvi takmičarski za našu najmlađu selekciju, koja se po prvi put okupila uoči početka turnira „Trofej FSCG“. Selekcija sastavljena od igračica koje nemaju takmičarsko iskustvo već u drugom dijelu susreta ostala je sa igračem manje, što je protivnik znao da iskoristi.

Selekcija Albanije došla je do prednosti u u 29. minutu preko Morine, da bi u nastavku, Simoni pogotkom u 41. minutu duplirala prednost gostiju.

Naša selekcija u 55. minutu ostala je sa deset igrača u polju - Anastasija Krstović, koja je na poluvremenu zamijenila Ljiljanu Potparu na golu, isključena je zbog prekršaja van kaznenog prostora. Na gol liniju se, iz ofanzivne linije našeg tima, preselila Ana Knežević koju je u poslejdnjem minutu susreta udarcem sa bijele tačke matirala Lufo i postavila konačan rezultat.

- Ovo je bila prva utakmica za pionirsku selekciju koja je nedavno oformljena. Pružili smo priliku svim dvjevojčicama da igraju na današnjem susretu u kojem su gošće zasluženo slavile. U drugom dijelu susreta ostali smo sa igračem manje u polju, ali i bez čuvara mreže, pa je do kraja susreta igračica branila naš gol. Ipak, djevojčice su odigrale prvi meč i počele da stiču iskustvo. Već sjutra nas čeka novi duel, protiv selekcije Bosne i Hercegovine, pa ćemo pokušati da odigramo bolje i ostvarimo bolji rezultat, rekao je selektor Hadžiosmanović.

Već sjutra naša selekcija odmjeriće snage sa vršnjakinjama iz Bosne i Hercegovine.


Crna Gora – Albanija 0:3

Trening kamp FSCG, Podgorica.


Sudija: Jovica Bojović (Crna Gora).

Strijelci
0:1
– Blerina Morina 29', 0:2 – Katerina Simoni 41', 0:3 – Esi Lufo 70' (p)

Žuti kartoni
Marija Maraš – Crna Gora

Crveni karton
Anastasija Krstović – Crna Gora

Crna Gora: Ljiljana Potpara (Anastasija Krstović), Jelena Tošić, Jovana Miladinović (Majda Drešević (Jelena Perović)), Marija Maraš (Milena Čolaković), Nikolina Caković (Sara Živanović), Jelena Sarić (Jelena Paunović), Ana Knežević, Nađa Đurđevac (Ivana Petković), Bojana Milović (Jelena Petrović), Maja Miletić, Marica Bajić.
Selektor: Derviš Hadžiosmanović.

Albanija: Esmeralda Noka, Edira Cerkini (Edra Biba), Katerina Simoni, Blerina Morina, Albina Ziba, Bjorna Doko (Denada Avljija), Džilda Džimerti (Eljana Morava), Vanesa Levenaj, Ksenia Rizolari, Larja Zarka (Elona Haliti), Esi Lufo.
Selektor: Nevil Dede.