Pionirska reprezentacija Hrvatske osvojila je prvo mjesto u prvom izdanju međunarodnog turnira „Trofej FSCG“ koji je tokom ove sedmice odigran u Podgorici.

„Vatreni“ su u meču posljednjeg kola savladali reprezentaciju Crne Gore rezultatom 1:0 i sa maksimalnim učinkom završili učešće na turniru. Drugo mjesto pripalo je selekciji Srbije koja je danas rezultatom 2:1 savladala vršnjake iz Makedonije, koji turnir završavaju kao trećeplasirana selekcija.

„Sokolići“ su na turniru „Trofej FSCG“ odigrali prve mečeve od formiranja selekcije. Duel sa rivalima iz okruženja bili su prava prilika da stručni štab na čelu sa Obrenom Sarićem stekne bolji uvid u mogućnosti i talenat pozvanih igrača. Naša najmlađa selekcija pružila je dobra izdanja na sva tri susrta ali su nedostatak mečeva i neuigranost učinili da rezultat ne isprati trud, zalaganje i igru Sarićevih izabranika.

Duel sa Hrvatima protekao je u ravnopravnoj borbi koja nije donijela veliki broj prilika. Pitanje pobjednika susreta riješeno je u 12. minutu zahvaljujući fenomenalnom udarcu Marušića sa više od 25. metara kojim je pogodio gornji desni ugao našeg gola.

- Igrali smo protiv jako kvalitetne ekipe koja je na turniru pokazala da igra na rezultat i želim da im česitam pobjedu i osvajanje prvog mjesta. Utakmica je bila „tvrda“, prava takmičarska i bez mnogo šansi. Mi smo prvi zaprijetili i imali dobru priliku koju nismo realizovali, da bi reprezentacija Hrvatske nedugo nakon toga postigla odlučujući pogodak. U drugom poluvremenu ritam igre bio je mnogo slabiji, pokušali smo da dođemo do izjednačenja ali nismo uspjeli da stvorimo izgledniju priliku pred golom protivnika. Ovo su bile prve utkamice za ovo godište i sve mečeve odigrali smo motivisano, sa izraženom disciplinom u igri. Način igre smo prigodili karakteristikama igrača koje imamo i pokušavali da budemo raznovrsni u igru. Neriješen rezultat protiv Srbije i minimalni porazi u preostala dva susreta treba da nam budu podstrek za još bolji rad. Igrači imaju potencijal a na nama trenerima je da im pomognemo da do maksimuma razviju potencijal koji posjeduju, rekao je selektor Sarić.


Crna Gora – Hrvatska 0:1

Trening kamp FSCG, Podgorica.


Sudija: Marko Roganović (Crna Gora).

Strijelac
0:1
– Gabrijel Marušić 12'

Žuti karton
Ljubomir Pejović – Crna Gora

Crna Gora: Nikola Ivezić, Nemanja Božović, Andrej Bajović, Andrija Đukanović, Dušan Vuković (Marko Brnović), Ognjen Bakić (Marko Vučinić), Lazar Mijović, Ljubomir Pejović, Jovan Dašić (Mladen Marstjepović), Enes Habibović (Vasilije Mišurović), Milan Radović (Nikola Vukotić).
Selektor: Obren Sarić.

Hrvatska: Karlo Čović, Mate Vukman, Ivan Čubelić, Robert Pelivan, Dino Mizić, Duje Skugor (Igor Matanović), Franjo Ivanović (Jilian Tornato), Leonardo Petrović (Julian Jakopović), Gabrijel Marušić, Marko Milošević, Ivan Krolo (Franjo Lazar).
Selektor: Mladen Ivančić.