Pionirska reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom kolu turnira „Trofej FSCG“ od vršnjaka iz Makedonije rezultatom 2:1. U drugom susretu Hrvatska je minimalnim rezultatom savladala selekciju Srbije.

Izabranici Obrena Sarića odigrali su dobar meč protiv selekcije koja je sastavljena od igrača koji su već dvije godine zajedno u akademiji FS Makedonije. „Sokolići“ su prvo poluvrijeme riješili u svoju korist, ali su uigraniji Makedonci u nastavku uspjeli da dođu do potpunog preokreta.

Naša selekcija do prednosti je došla u 13. minutu susreta nakon kornera koji je izveo Bajović i odličnog udarca Pejovića glavom sa prve stative. Do odlaska na odmor „sokolići“ su pokušali udarcima iz daljine Mijovića i Mišurovića da dupliraju prednost, ali je lopta završila iznad prečke protivničkog gola.

Makedonci su u nastavku susreta iskoristili svoje prilike, došli do izjednačenja u 52. minutu preko Kete, da bi pet minuta prije kraja susreta Nikolovski udarcem sa prve stative nakon kornera donio pobjedu svom timu.

- Zahtjevna utakmica koju su momci odigrali sa velikom energijom i maksimalno odgovornim pristupom. U prvom poluvremenu kontrolisali smo tempo i ritam igre, uspjeli da stabilizujemo posjed, postigli pogodak, napravili nekoliko dobrih akcija i iz jedne od njih pogodili stativu. Prvih 15. minuta nastavka igrali smo sasvim solidno i imali veliku priliku da riješimo utakmicu. Nismo uspjeli da postignemo pogodak i nakon toga je došlo do pada u igri, pa u nekim situacijama nismo donosili dobre odluke. Reprezentacija Makedonije je znala to iskoristi, uspjela da preokrene rezultat i čestitao bih im na pobjedi, mada mislim da po svemu viđenom rezultat nije odraz viđenog tokom susreta. Nastavljamo dalje a na važnom segmentima koncentracije i komunikacije moraćemo mnogo da radimo, rekao je selektor Sarić.

U posljednjem kolu „Trofeja FSCG“ koje se igra u četvrtak, 16. juna, naša selekcija sastaje se sa vršnjacima iz Hrvatske, dok će Makedonci odmjeriti snage sa selekcijom Srbije.


Crna Gora – Makedonija 1:2

Trening kamp FSCG, Podgorica.


Sudija: Ivan Šarac (Crna Gora).

Strijelci
1:0
– Ljubomir Pejović 13', 1:1 – Behar Keta 52', 1:2 – Kristijan Nikolovski 65'

Žuti kartoni
Lazar Mijović, Dušan Vuković, Ognjen Bakić – Crna Gora
Samed Redžepi – Makedonija

Crna Gora: Filip Babović (Nikola Ivezić), Andrej Bajović (Ognjen Bakić), Andrija Đukanović, Nikola Vukotić, Lazar Mijović, Marko Brnović (Dušan Vuković), Vasilije Mišurović (Enes Habibović), Marko Vučinić (Nemanja Božović), Ljubomir Pejović, Jovan Dašić, Milan Radović (Jovan Kljajević).
Selektor: Obren Sarić.

Makedonija: Dušan Gerasimovski, Samed Redžepi, Kristijan Nikolovski, Okraj Rakipi (Mrio Gegovski), Darko Stojanovski, Andrej Stojčevski, Vane Krstevski (Amir Fejzulovski), Slavče Živkov (Hristijan Georgijevski), Darko Markovski, Behar Keta (Gregori Davkov), Ljavrdim Ibraimi.
Selektor: Nedžat Šabani.