Mlada reprezentacija Crne Gore savladala je rezultatom 3:2 odgovarajuću selekciju Gruzije u prijatelskom susretu koji je večeras odigran na Gradskom stadionu u Podgorici. 

U posljednjoj provjeri pred početak kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo izabranici Mojaša Radonjića pokazali su napadački potencijal koji je bio dovoljan da se večeras savlada raspoložena selekcija Gruzije. Uz tri postignuta pogotka „sokoli“ su imali i nekoliko izuzetnih prilika pred golom gostiju.

Na drugoj strani Gruzija je iskoristila svoje šanse i zahvaljujući individualnom kvalitetu kapitena Haraišvilija dva puta tokom susreta imala prednost.

Prvi udarac Haraišvilija bio je dovoljan da gosti dođu do prednoti. Kapiten Gruzije namjestio se u 12. minutu na ivici kaznenog prostora i jakim udarcem pogodio dalji ugao Šarkićevog gola. Prvi ozbijlan pokušaj naše selekcije viđen je deset minuta kasnije kada je Camaj uočio da je čuvar mreže istrčao i pokušao da udarcem sa svoje polovine pogodi mrežu, ali je lopta završila nedaleko od stative.

Kapiten gostujućeg tima u 31. minutu bio je blizu da se po drugi put upiše u strijelce ali je njegov pokušaj iz slobodnog udarca dobrom intervencijom zaustavio Šarkić.

U finišu prvog dijela „sokoli“ su zaigrali ofanzivnije, imali dvije idealne prilike preko Olivera Šarkića i Dritona Camaja koje su završene lošim udarcima i topovski udarac Krstovića koji je Kurdaze zaustavio krajnim naporom. Ofanziva se isplatila u sudijskoj nadoknadi vremena – Petrović je šutirao sa ivice kaznenog prostora, Margvelašvili zaustavio loptu rukom i omogućio Oliveru Šarkiću da udarcem sa bijele tačke donese izjednačenje našem timu.

Kapiten gostiju uspio je još jednom da nađe put do mreže našeg gola. U 58. minutu Kiknadze je dobro prošao po lijeoj strani, poslao pas ka Haraišviliju koji je laganom dodirom skrenuo i poslao u dalji ugao.

Na učinak kapitena gostujuće selekcije odgovor je imao Oliver Šarkić – nakon pogotka sa bijele tačke vezista „sokola“ iskoristio je dodavanje Camaja i rezantnim udarcem lijevom nogom matirao Kuradzea.

Naša selekcija do potpunog preokreta i pobjede na večerašnjem susretu došla je u 88. minutu zahvaljujući Mihailu Peroviću – napadač koji je ušao sa klupe prihvatio je dubinsku loptu Lončara, izborio se sa poziciju u duelu sa protivničkim defanzivcem i udarcem po zemlji pogodio desni donji ugao gola Gruzije.

Crna Gora – Gruzija 3:2

Gradski stadion, Podgorica.


Sudija: Jovan Kaluđerović (Crna Gora).

Strijelci
0:1
– Giorgi Haraišvili 12', 1:1 – Oliver Šarkić 45'+ (p), 1:2 – Giorgi Haraišvili 58', 2:2 – Oliver Šarkić 79', 3:2 – Mihailo Perović 88'

Žuti kartoni
Gagi Margerašvili - Gruzija

Crna Gora: Matija Šarkić, Momčilo Rašo, Andrija Vukčević (od 84. Stefan Lončar), Emir Azemović, Nikola Krstović, Miomir Đuričković, Oliver Šarkić, Driton Camaj, Zoran Petrović (od 79. Mihailo Perović), Dejan Kotorac (od 65. Stefan Vukčević), Đorđije Vukčević (od 46. Miloš Drinčić).
Selektor: Mojaš Radonjić.

Gruzija: Beka Kurdaze, Gagi Margvelašvili (od 82. Andro Giorgadze), Anri Čičinadze, Vladimir Mamučašvili, Giorgi Haraišvili, Levan Elošvili (od 46. Altunašvili Sandro (od 87. Šermadin Artmeladze)), Lado Mohevišvili (od 82. Roman Čačua) , Giorgi Tvezadze (od 82. Beka Gvaradze), Akaki Šulaja (od 82. Guram Giorbeladze), Levan Mačarašvili (od 46. Irakli Bidzinašvili), Luka Imnadze (od 46. Giorgi Kiknadze).
Selektor: Georg Gegučadze.