Reprezentacija Crne Gore pružila je fenomenalnu igru i upisala pobjedu u šestom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine održava u Rusiji. „Sokoli“ su ispratili selekciju Jeremenije sa Gradskog stadiona u Podgorici sa četiri lopte u mreži i došli so treće pobjede u kvalifikacijama.

Priča o junskoj „crnoj seriji“ prekinuta je na najljepši mogući način, pokerom pogodaka spakovanih u mrežu Jermena od kojih su dva remek djela evropskog fudbalskog superstara Stevana Jovetića. Briljantno izdanje kapiten "sokola" potpisao je het-trikom i postao prvi igrač naše selekcije koji je tri puta tresao mrežu rivala na jednoj utakmici.

Tek što su ekipe zakoračile na teren, ispod ispod imena Crna Gora na semaforu Gradskog stadiona, već je bio ispisan broj jedan – u drugom minutu susreta Jovović je dobro prošao po lijevoj strani, uputio loptu ka Bećiraju koji je manirom vrsnih strjielaca „spakovao“ u dalji ugao protivničkog gola.

Fantastična atmosfera i navijanje na Gradskom stadionu bili su vjetar u leđa „sokolima“, šanse pred golom Jermena ređale su jedna za drugom sve do 28. minuta i prvog bljeska crnogorske fudbalske zvijezde. Lopta prihvaćena na dvadeset metara, driblingom izbačena dva defanzivca rivala i rezantan udarac lijveom nogom po zemlji bili su dovoljni da Jovetić duplira prednost našeg tima. To je ujedno bio i jubilarni stoti pogodak „hrabrih sokola“ na zvaničnim utakmicama.

Do odlaska na odmor Bećiraj je pogodio stativu, Simić imao dobar pokušaj sa desetak metara, Tomašević solidan pokušaj glavom... Bila je to samo uvertira za totalnu dominaciju Tumbakovićeih momaka u drugom dijelu susreta.

Jovetić je obilježio deveti minut nastavka susreta fantastičnim udarcem desnom nogom sa ivice kaznenog prostora kojim je pogodio suprotan ugao gola Beglarjana za još jedno veliko oduševljenje deset hiljada navijača crnogorske reprezentacije.

Kalsu, fudbalsko znanje, osjećaj za igru i realizaciju kapiten naše selekcije demonstrirao je u 82. minutu susreta – dodavanje Bećiraja sa desne strane Jovetić je u pogodak pretvorio spektakularnim makazicama. Kapiten je na taj način došao do brojke od 23. postignuta pogotka u dresu najdražih boja.

Spektakularno izdanje crnogorske reprezentacije u duelu sa Jermenijom ostaće u dugom sjećanju Seadu Hakabanoviću – osamnaestogodišnji vezista upisao je prvi nastup u dresu sa državnim grbom i proslavio prvu pobjedu.

Minut prije kraja Korjan je postigao utješni pogodak za selekciju Jermenije koja je večeras na Gradskom stadionu bila u totalno podređenom položaju.

Nakon šest odigranih kola u kvalifikacijama reprezentacija Crne Gore drži drugo mjesto grupe E sa deset ovsojenih bodova. Naredni meč „hrabri sokoli“ igraju 1. septembra protiv selekcije Kazahstana u Astani.

Crna Gora – Jermenija 4:1

Gradski stadion, Podgorica.


Şudija: Kevin Blom (Holandija).

Strijelci
1:0
– Fatos Bećiraj 2', 2:0 – Stevan Jovetić 28', 3:0 – Stevan Jovetić 54', 4:0 – Stevan Jovetić 82', 4:1 – Ruslan Korjan 89'

Žuti kartoni
Ruslan Korjan, Artak Grigorjan – Jermenija

Crna Gora: Danijel Petković, Vladimir Jovović (od 84. Sead Hakšabanović), Nikola Vukčević (od 71. Aleksandar Šćekić), Žarko Tomašević (od 75. Emrah Klimenta), Nebojša Kosović, Marko Janković, Stevan Jovetić, Fatos Bećiraj, Stefan Savić, Marko Simić, Adam Marušić.
Selektor: Ljubiša Tumbaković.

Jermenija: Arsen Beglarjan, Gagik Daghbasjan, Taron Voskanjan, Gael Andonjan, Markos Pizeli (od 73. Tigran Barsegjan), Ruslan Korjan, Kamo Hovhanisjan, Artak Grigorjan, Hrajr Mkojan (od 46. Artak Edigarjan), Henrik Mihtarjan, Araz Ozbiliz (od 59. Edgar Manučarjan).
Selektor: Artur Petrosjan.