BLATER I PLATINI UPUTILI ČESTITKE SAVIĆEVIĆU


Povodom izbora za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore čestitke Dejanu Savićeviću uputili su predsjednik FIFA Sep Blater i predsjednik UEFA Mišel Platini.

U čestitci Blatera se kaže:

„Poštovani Predsjedniče, dragi prijatelju,

povodom Vašeg ponovnog izbora za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore na izbornoj skupštini, želim da Vam prenesem svoje najsrdačnije čestitke kao i iskrene želje za uspjehom na kormilu crnogorskog fudbala u sljedećem četvorogodišnjem periodu.

Vaš sjajni ponovni izbor sa 44 od 45 važećih glasova Skupštine govori i povjerenju koje imate unutar vaše fudbalske porodice.

Pod Vašim rukovodstvom FSCG je dobio međunarodno priznanje koje zaslužuje, a od vašeg prijema u FIFA-u 2007. godine mogu samo da potvrdim da je FSCG postao jedan od najboljih među 208 FIFA saveza.

Kao predsjednik FIFA-a, izuzetno sam ponosan na činjenicu da bivši profesionalni igrači preuzimaju odgovornost u svojim savezima i postaju uspješni na rukovodećim funkcijama.

Na kraju, molim Vas da svojim novoizabranim i ponovo izabranim kolegama prenesete najsrdačnije čestitke kao i zahvalnost za njihovu posvećenost ovom našem sportu.

Uvjek se rado sjećajući svoje posjete Crnoj Gori i očekujući da ćemo se ponovo sresti, ostajem s poštovanjem“

Jozef Sep Blater



U telegramu čestitci predsjednika UEFA Mišela Platinija se kaže:

„Dragi Dejane,

želim da ti čestitam na ponovnom i briljantnom izboru na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore.

Pored toga što si bio veliki igrač pokazuješ sa di veliki i kao rukovodilac. Evidentno je da znaš da staviš kvalitete iskazane tokom igračke karijere u funkciju fudbala i rukovođenja fudbalom.

Nadam se da ćeš u novom mandatu znati da realizuješ projekte neophodne za razvoj fudbala u Crnoj Gori, državi koja je, kao i njen predsjednik, zaljubljena u fudbal.

Još jednom ti čestitam na ponovnom izboru i nadam se da ćemo se uskoro sresti“

Mišel Platini