Dan nakon prijateljske utakmice sa Iranom reprezentativci Crne Gore započeli su finalnu fazu priprema za kvalifikacioni susret sa selekcijom Jermenije.

Od danas selektor Tubaković na raspolaganju ima sve igrače – Zverotić, Šćekić, Bakić, Mijušković, Ivanić i debitan Hakšabanović priključili su se „sokolima“ i odradili prvi trening.

Analizu utakmice sa Iranom i očekivanja uoči duela sa Jermenijom iznio je Marko Simić na brifingu koji je održan uoči početka treninga „hrabrih sokola“.

- Bila je to uvertira pred Jermeniju, rezultat svakako nije zadovoljavajući, ali generalno to sve nije bilo loše. Primili smo dva gola iz naših grešaka i nadam se da ćemo uspjeti da ispravimo to do utakmice sa Jermenijom koja je mnogo važnija. Imamo pet dana da se pripremimo i stvara na toj utakmici sa Jermenijom, koja je mnogo važnija. Imamo pet dana za to i naporno ćemo raditi u ovoj finalnoj fazi priprema, rekao je Simić.

Defanzivac naše selekcije vjeruje da će greške u utakmici sa Jermenijom biti svedene na minimum.

- Daćemo sve od sebe da greške na utakmici sa Jermenijom svedemo na minimum. Na taj način možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Odradićemo analizu posljednje utakmice, vidjećemo gdje smo griješili i radićemo na tome da se greške ne ponavljaju.

Simić ističe da umor ne smije biti opravdanje iako su upravo završene naporne sezone.

- Umor nije opravdanje. Igrali smo dugu i tešku sezonu, sigurno je umor prisutan, ali igramo za reprezentaciju i moramo dati maksimum mogućnosti. Preko toga mora da se pređe u mečevima reprezentacije, kazao je Simić.

Naredni trening naša najbolja selekcija odradiće u srijedu na glavnom terenu Trening kama FSCG od 19 časova. Pola sata ranije biće organizovan brifing za predstavnike medija.