Futsal reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 5:1 od selekcije Srbije u prvom prijateljskom meču koji je večeras odigran u Beogradu.

Izabranici Sveta Ljesara dobro su započeli meč, došli do prednosti u '???? ali je izuzetno kvalitetna selekcija Srbije preokrenula situaciju i došla do zaslužene pobjede.

„Sokoli“ su dobro ušli u meč i uspjeli da pronađu „rupu“ u defanzivnom bloku protivnika pa je Šušić udarcem sa pet metara donio prednost našem timu.

Pogodak naše selekcije pokrenuo je reprezentativce Srbije koji su preuzeli inicijativu i deset minuta kasnije došli do izjednačenja preko Jovanovića, da bi do odlaska na odmor Radovanović preokrenuo rezultat i donio prednost domaćinu.

Radovanović je u trećem minutu nastavka uvećao prednost domaćina, da bi se tri minuta kasnije po drugi put u listu strijelaca upisao i Jovanović. Konačan rezultat susreta postavio je Tomić koji je u 33. minutu iskoristio grešku Šušića i matirao Asanovića.

- Srbija je upisala potpuno zasluženu pobjedu. Prvi dio susreta odigrali smo korektno, uspjeli da prvi pogodimo ali smo zbog nesmotrenosti do odlaska na odmor dozvolili rivalu da postigne dva gola. U drugom dijelu susreta do izražaja je došla bolja fizička pripremljenost protivnika, koji je u dominirao i došao do nova tri pogotka. Nama nedostaje nekoliko standardnih igrača, što se itekako osjeti u našoj igri. Sjutra nas u Vrbasu očekuje drugi meč i pokušaćemo da ostvarimo bolji rezultat nego danas, rekao je selektor Ljesar.

Drugi duel futsal reprezentacija Srbije i Crne Gore igra se u četvrtak u Vrbasu sa početkom u 18:00 časova.


Srbija – Crna Gora 5:1

Dvorana Šumice, Beograd.


Sudije: Vladan Radulović, Damir Radović i Nebojša Panić (Srbija).

Strijelci
0:1 – Šušić 3', 1:1 – Jovanović 13', 2:1 – Radovanović 18', 3:1 – Radovanović 23', 4:1 – Jovanović 26', 5:1 – Tomić 33'

Srbija: Stefan Filipović, Predrag Jovanović, Dragan Tomić, Matko Pršić i Denis Ramić. Igrali su još: Jakov Vulić, Simeun Kopanja, Andrija Stanković, Stefan Krstić, Marko Radovanović, Jovan Lazarević, Bojan Filipović i Nikola Matijević.
Goran Ivančić.

Crna Gora: Dragoljub Despotović, Aleksandar Bojović, Eldin Ćorović, Bojan Bajović, Saša Gorjković. Igrali su još: Igor Asanović, Marko Mišović, Mileta Vučetić, Arijan Efović, Lazar Mašulović, Dejan Miličić, Miloš Durutović.
Selektor: Sveto Ljesar.