U PODGORICI ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA FSCG

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević obavljaće ovu funkciju do 2013. godine – Savićević je na Izbornoj skupštini FSCG dobio glasove većine delegata i tako zaslužio novi četvorogodišnji mandat.

Izbornoj Skupštini FSCG prisustvovalo je 45 delegata, od kojih su 44 glasala za Savićevića, dok je jedan delegat bio suzdržan. Savićević je bio jedini kandidat za predsjednika kojeg su delegati predložili za ovu funkciju.

Skupština je izabrala statutarne organe FSCG kojima je istekao mandat. U novi Izvršni odbor FSCG u narednom četvorogodišnjem periodu izabrani su Boro Lazović, Vladan Vučelić, Vojislav Došljak, Milenko-Mića Maraš, Muhamed Gerina, Mevludin Nuhodžić, Zoran Lemajić, Mihailo Đurović, Kemal Đečević, Enes Bećiragić, Zoran Đurišić, Mojaš Radonjić, Mitar Matijašević i Marko Martinović.

U Disciplinsku komisiju FSCG za naredni mandat izabrani su Rajko Radulović, Kemal Franca, Dražen Medojević, Novo Braunović i Saša Rakočević. Komisiju za žalbe FSCG za ovaj mandat činiće Žarko Savković, Darko Mugoša, Aleksandar Đurišić, Ilija Boljević i Balša Dragović. Skupština je odlučila da Disciplinski inspektor FSCG u naredne četiri godine bude Branislav Vukićević.

Skupština je izabrala i članove Arbitražnog suda FSCG u koji su izabrani Milić Međedović, Željko Tomašević, Nenad Štibilj, Rajko Hajduković, Rajko Pejović i Nikola Martinović. Četvorogodišnji mandat dobila je i Komisija za licenciranje FSCG u sastavu Mladenka Nikčević, Živojin Stanišić, Dragan Marković, Milan Vujošević i Vladimir Ivanović, kao i Komisija za žalbe za licenciranje FSCG koju čine Dragan Đukić, Miodrag Radulović, Vlado Popović, Ranko Stijović i Predrag Raičković.

Sve odluke vezane za izbor statutarnih organa FSCG, izuzev odluke o izboru predsjednika FSCG, donijete su jednoglasno.

Delegati su jednoglasno usvojili Zapisnik sa prethodne skupštine, Izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG za 2008. godinu i Izvještaj o aktivnostima FSCG između dvije skupštine. Skupština je usvojila izmjene i dopune Disciplinskog pravilnika FSCG i Pravilnika o radu Arbitražnog suda FSCG.

Skupština je izabrala i revizorsku kuću „Eurorev“ za revizora FSCG u naredne dvije godine.