Nakon tri uzastopna poraza ekipa Budućnosti upisala je trijumf u duelu sa Dečićem i sačuva lidersku poziciju na tabeli. Posljednje tri runde šampionata podgoričani dočekuju sa tri boda prednosti u odnosu na Sutjesku i šest bodova zalihe u odnosu na Mladost i Zetu. Sutjeska je slavila na Cetinju i preuzela drugo mjesto od Mladosti, koja je u 30. kolu pretpjela minimalan poraz od ekipe Zete.

„Plavo-bijeli“ nisu dozvolili ekipi Dečića da još jednom priredi iznenađenje i ostvari drugi pozitivan rezultat ove sezone na Gradskom stadionu u Podgorici. Domaćin je, pred praznim tribinama najveće crnogorske arene, do prednosti došao u 32. minutu preko Milana Vušurovića, koju je pola sata kasnije duplirao Goran Vujović. Već za tri dana Budućnost će odigrati još jedan derbi meč – izabranici Miodraga Vukotića idu u goste ekipi Zete, koja je danas bila bolja od Mladosti.

Golubovčani su na Starom aerodromu nastavili seriju odličnih rezultata koja ih je dovela na diobu trećeg mjesta sa aktuelnim šampionom. Šestim ovosezonskim pogotkom Nikole Krstovića ekipa sa Trešnjice došla je do sva tri boda na gostovanju ekipi Mladosti – sedamnaestogodišnji napadač mrežu „romantičara“ zatresao je u 87. minutu susreta.

Sutjeska je pobjedom na Cetinju nastavila potjeru za liderom šampionata. Nikšićani su pitanje pobjednika duela odigranog na Obilića poljani riješili tokom prvih 45. minuta susreta – prednost gostima donio je Vuković u 32. minutu, da bi minut prije odlaska na odmor Božović postavio konačan rezultat susreta.

Fudbaleri Iskre ispratili su sa četiri pogotka ekipi Petrovca sa stadiona braće Velašević. Potpis na ubjedljiv trijumf Danilovgrađana stavili su Muhović, Burzanović, Bošnjak i Peruvoić i sa nova tri boda došli na diobu šeste pozicije na tabeli sa ekipom Grblja. Tim iz Radanovića danas je bez pogodaka u komšijskom derbiju sa Bokeljom.

Meč sa najviše pogodaka odigrali su Jedinstvo i Rudar – mreže na stadionu u Bijelom Polju tresle su se pet puta. Domaćin je u 19. minutu došao do prdnosti, ali su nakon toga precizni bili samo igrači Rudara. Do odlaska na odmor Melunović je poravnao rezultat, da bi u nastavku susreta Božović, Radišić i Janković donijeli ubjedljiv trijumf Pljevljacima.

U borbi za Trofej Radija Crne Gore prvo mjesto dijele Goran Vujović i Bojan Božović – napadači Budućnosti i Sutjeske tresli su mreže rivala po 11 puta. Pogodak manje na svoj konto upisao je Radomir Đalović, dok se napadač Dečića Vule Vujačić devet puta upisao u listu strijelaca.

Rezultati
Budućnost – Dečić 2:0
Vušurović 32', Vujović 62'
Lovćen – Sutjeska 0:2
Vuković 32', Božović 44'
Mladost – Zeta 0:1
N. Krstović 87'
Iskra – Petrovac 4:1
Mujović 24', Burzanović 54', Bošnjak 71', Perutović 90'+
Jedinstvo – Rudar 1:4
Hajrović 19' – Melunović 29', Božović 47', Radišić 80', Janković 85'
Bokelj – Grbalj 0:0