Jedan pogodak bio je dovoljan ekipi Sutjeske da savlada Budućnost u derbi susretu 29. kola Telekom 1. CFL. U 20. minutu susreta Bojan Božović, iskusni napadač nikšićkog tima, zatresao je mrežu rivala što je bolo dovoljno za novi prvenstveni trijumf Nikšićana. Zahvaljujući seriji dobrih rezultata u nastavku šampionata izabranici Nikole Rakojevića prišli su na samo tri boda zaostatka za današnjim rivalom i liderom prvoligaškog karavana – Sutjeska trenutno dijeli drugo mjesto ekipom Mladosti.

Mladost je sa teškog gostovanja ekipi Dečića u Tuzima donijela bod. „Romantičari“ su propustili još jednu priliku da značajnije smanje zaostatak za liderom, pa u sam finiš šampionata ulaze sa tri boda manje ali i slabijim međusobnim učinkom.

Zeta je rutinski odradila posao u duelu sa poslednjeplasiranim Jedinstvom i upisala novi prvenstveni trijumf. Golubovčani su „spakovali“ tri pogotka u mrežu rivala – u prvom dijelu u listu strijelaca upisao je Cavnić, dok su u nastavku susreta mrežu Bjelopoljaca zatresli Božović Rogošić.

Lovćen je na gostovanju Grblju nastavio seriju fantastičnih rezultata u drugom dijelu šampionata – Cetinjani su u Radanovićima upisali osmi trijumf u proljećnom dijelu. Već u šestom minutu mrežu „trikolora“ načeo je Ilija Martinović, da bi tri minuta kasnije prednost gostiju duplirao Marko Đurović. U finišu susreta Gemistos je postavio konačan rezultat susreta.

Bokelj je slavio pobjedu na stadionu pod Malim brdom u Petrovcu. Domaćin je pogotom Igora Burzanovića došao do prednosti u 73. minutu, ali su Kotorani u posljednjih deset miunta susreta uspjeli da dođu do totalnog preokreta zahvaljujući Nikeziću, Tomiću i Denkoviću.

Rudar je pred svojim navijačima savladao ekipu Iskre. Vrata pobjede Pljevljacima otvorio je defanzivac protivnika Krstović koji je zatresao mrežu svog tima u 47. minutu, da bi deset minuta prije kraja susreta Golubović postigao pogodak za konačnih 2:0.

Rezultati
Zeta – Jedinstvo 3:0
Cavnić 31', Božović 48', Rogošić 52'

Dečić – Mladost 0:0

Grbalj – Lovćen 0:3

Martinović 6', Đurović 9', Gemistos 73'

Petrovac – Bokelj 1:2
Burzanović 73' – Nikezić 79', Tomić 87', Denković 90'+

Rudar – Iskra 2:0
Krstović 47' (a.g.), Golubović 80'

Sutjeska – Budućnost 1:0
Božović 20'