Prednost Budućnosti u odnosu na drugplasiranu Mladost manja je za bod nakon odigranih mečeva 27. kola Telekom 1. CFL. Lider šampionata upisao je još jedan poraz dok je aktuelni šampion osvojio bod na gostovanju Grblju i prišao na „minus četiri“ gradskom rivalu.

Pogodak nekada Igora Burzanovića, nekada najboljeg igrača Budućnosti, bio je dovoljan Petrovcu da upiše trijumf u duelu sa liderom šampionata. Nekadašnji kapiten „plavo-bijelih“ zatresao je mrežut matičnog kluba u 64. minutu i donio Petrovčanima tri boda za bijeg na plus osam od desete pozicije.

Novi „kiks“ lidera djelimično je iskoristila Mladost i sa osvojenim bodom u duelu sa Grbljem prišla „plavo-bijelima“ na četiri boda zaostatka u šampionskoj trci. Meč odigran u Radanovićima zaršen je bez pogodaka.

Veliki korak u borbi za opastanak napravio je Rudar. Pljevljaci su pred svojim navijačima, u prom meču pod vođstvom Raja Dragićevića, savladali ekipu Lovćena rezultatom 2:0. Cetinjani su nakon 27. kola šest bodova daleko od Rudara i mjesta koje vodi u baraž za opstanak u elitnom društvu. Pobjedu domaćem timu donijeli su Marko Vuković i Alen Melunović koji su mrežu tima sa Obilića poljane tresli u prvom dijelu susreta.

Nakon serije dobrih rezultata, tokom koje su osvojili 16 bodova u šest mečeva, fudbaleri Sutjeske upisali su drugi uzastopni poraz – u 27. kolu bodove iz Nikšića odnijela je ekipa Zete. Golubovčani su u finišu prvog dijela došli do prednosti zahvaljujući Sekuliću, da bi u desetom minutu nastavka izjednačenje Nikšićanima donio Igor Ivanović. Pitajne pobjednika riješio je tinejdžer gostujućeg tima Nikola Krstović koji je mrežu protivnika zatresao u 84. minutu susreta.

Dečić je opravdao ulogu favorita u duelu sa Jedinstvom i osvojio sva tri boda. Tuzani su do odlaska na odmor stekli dva gola prednosti zahvaljujući Vujačiću i Pepiću, da bi u 74. minutu Nakahara postigao jedini pogodak za goste i postavio konačan rezultat susreta.

Pobjednika nije bilo u Danilovgradu gdje su snage odmjerili Iskra i Bokelj – meč je završen bez pogodaka.

U borbi za Trofej Radija Crne Gore prvo mjesto dijele Radmori Đalović i Goran Vujović sa po deset postignutih pogodaka, dok je drugoplasirani Vule Vujačić jednom manje tresao mreže rivala.

Rezultati
Petrovac – Budućnost 1:0
Burzanović 64'
Sutjeska – Zeta 1:1
Igor Ivanović 55' – Nemanja Sekulić 42', Nikola Krstović 84'
Dečić – Jedinstvo 2:1
Vule Vujačić 19', Rijad Pepić 32' – Šoja Nakahara 74'
Rudar – Lovćen 2:0
Marko Vuković 19', Alen Melunović 35'
Iskra – Bokelj 0:0
Grbalj – Mladost 0:0