U20: CRNA GORA - TUNIS 0:1

Reprezentacija Crne Gore završila je Mediteranske igre na osmom mjestu - naša selekcija je poražena u utakmici za sedmo mjesto od mediteranskog tima Tunisa sa 1:0.

Naša selekcija je bila više nego ravnopravan rival tokom većeg dijela meča, a najbolju priliku za naš tim propustio je Novović koji je izašao sam pred protivničkog golmana. Ipak, naš vezista je previše oklijevao i dozvolio protivničkim štoperima da mu oduzmu loptu. Kao i na prethodnim mečevima, naša selekcija je izgubila snagu nakon sat vremena igre što je Tunis iskoristio da preloni meč u svoju korist, iako je od 68. minuta igrao sa desetoricom (isključen Belaid). Strijelac gola odluke bio je 77. minutu nakon gužve u šesnaestercu "sokola".

- Igrači su dali svoj maksimum u ovom trenutku i da se nije moglo više nakon kratkih priprema. Ovaj turnir je došao u nezgodno vrijeme, kada naši klubovi igraju u kvalifikacijama za evropske kupove, a većina igrača tek počinje pripreme u svojim klubovima. Bio
je ovo prevelik zalogaj za ove mlade momke - rekao je selektor Dušan Vlaisavljević.

Selektor naše mlade reprezentacije bio je zadovoljan viđenim na turniru u Peskari, uprkos činjenici da naša selekcija nije uspjela da upiše pobjedu.

- Neki igrači su na najbolji način iskoristili ukazanu šansu i uspjeli da se nametnu stručnom štabu. Znate da nikada ne govorim o imenima, ali već sada je izvjesno da će mnogi dobiti šansu i 11. avgusta kada mlada reprezentacija igra prijateljsku utakmicu sa Engleskom. Na kraju, zadovoljan sam odnosom prema igri i obavezama, a uz malo sreće mogli smo i u polufinale, ovako
je ispalo da smo osmi, što i nije neuspjeh znajući sa kakvim smo ambicijama došli u Peskaru - rekao je selektor Dušan Vlaisavljević.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crna Gora - Tunis 0:1

Lavenćano - Stadion: Bjondi.
Gledalaca 200.

Sudija: Tual Olivije (Francuska).

Gol
0:1 - Kaled 77'

Žuti kartoni
Kaluđerović, Radulović, Vuković - Crna Gora
Buganmi, Ifa, Radaoi, Abdenur - Tunis

Crveni karton
Belaid - Tunis

Crna Gora: Dragojević,Aleksić, Vuković (Vukčević), Savić, Kajević (Durutović), Novović (Kašćelan), Radulović, Martinović, Kaluđerović, Seratlić, Bogdanović.

Tunis: Kili, Ifa, Belaid, Abdenur, Žedaid (Sasi), Ben Žemia, Ajari, Radaoi, Žebari (Malul), Ben Mesud, Buganmi (Msakni).