Mlađa ženska kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je vršnjakinje iz Kazahstana rezultatom 3:1 u prvom kolu UEFA razvojnog turnira koji se održava u našoj zemlji.

U drugom meču, koji je odigran na stadionu braće Velašević u Danilovgradu, selekcija Bosne i Hercegovine savladala je selekciju Azerbejdžana rezultatom 3:1.

Izabranice Derviša Hadžiosmanovića uspjele su da nadoknade minus od jednog gola i dođu do pobjede u duelu koji je odigran na stadionu u Tuzima.

Kazahstanke su do prednosti došle već u sedmom minutu igre preko Mikajlove, da bi samo tri minuta kasnije naša selekcija došla do izjednačenja – mrežu rivala zatresla je Jelena Karličić.

Naš tim do preokreta je stigao u 29. minutu zahvaljujući Nađi Đurđevac koja je preciznim udarcem matirala protivničkog čuvara mreže. U posljednjem minutu prvog dijela Ana Knežević postigla je treći pogodak za našu selekciju i postavila konačan rezultat susreta.

- Veoma smo zadovoljni kako su djevojke odigrale današnju utakmicu. Iako smo primili pogodak na startu susreta nismo se predali i do poluvremena smo uspjeli da dođemo do nedostižne prednosti. U drugom dijelu susreta pružili smo priliku igračicama sa klupe, koje su opravdale povjerenje. Borba i zalaganje tokom današnjeg susreta bili su za primjer, a rezultat je došao kao nagrada za sve što su djevojčice danas prikazale, rekao je selektor Hadžiosmanović.

U narednom kolu naša selekcija odmjeriće snage sa vršnjakinjama Azerbejdžana. Meč se igra u srijedu, 19. aprila na stadionu FK „Kom“ od 11:00 časova. U isto vrijeme na stadionu „Trešnjica“ počinje duel Kazahstana i Bosne i Hercegovine.


Crna Gora – Kazahstan 3:1

Stadion Tuško polje, Tuzi.


Sudija: Miloš Knežević (Crna Gora).

Strijelci
0:1
– Ekatarina Mikajlova 7', 1:1 – Jelena Karličić 10', 2:1 – Nađa Đurđevac 29', 3:1 – Ana Knežević 39'

CRNA GORA: Nikolina Perunović (Ljiljana Potpara), Jelena Tošić (Maja Miletić), Marija Vukanić (Jovana Miladinović), Marija Maraš, Kristina Medojević (Jovana Nišavić), Jelena Sarić, Ana Knežević (Milena Čolaković), Nađa Đurđevac (Nikolina Caković), Bojana Milović (Marica Bajić), Jelena Karličić (Milica Radulović), Enida Bošnjak.
Selektor: Derviš Hadžiosmanović.

KAZAHSTAN: Nazim Ismailova, Mreujert Bolatbek, Aleksandra Burova (Aknijet Begdairova), Asemgul Arunova, Asel Kubesova, Ekarerina Mikajlova (Alina Šalukambetova), Aknur Kurmangazina, Lejla Sadikova (Elvira Narbek (Aja Šulakova)), Anastasija Bratčenko (Viktorija Skufina), Batja Rajzel Baguli.