Pobjeda Budućnosti nakon preokreta u drugom poluvremenu u duelu sa Rudarom i trijumf Mladosti u odmjeravanju snaga sa Petrovcem obilježili su subotnji program 26. kola Telekom 1. CFL. Pobjede u gostima slavili su Grbalj i Bokelj, dok su Lovćen i Iskra podijelili bodove. U posljednjem meču kola, koji se igra u nedjelju, sastaju se Dečić i Sutjeska.  

Budućnost je na poluvremenu imala dva gola zaostatka, promašen penal i u tom trenutku „samo“ dva boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Mladost. Ipak, furioznih šest minuta igre u nastavku donijelo je preokret četi Miodraga Vukotića i povrtak na plus pet u odnosu na „romantičare“. Rudar je na krilima Alena Melunovića došao do dva gola prednosti, ali se u nastavku tandem najiskunijih igrača Budućnosti, Goran Vujović-Radomir Đalović, pobrinuo da sva tri boda ostanu pod Goricom.

Mladost je duel 26. kola počela 120 minuta ranije od rivala u borbi za titulu, savladala Petrovac i prišla na dva boda zaostatka. „Romantičare“ su do tri nova boda vodili Boris Kopitović i Zoran Petrović, koji su mrežu Petrovčana tresli u drugom dijelu susreta.

Bokelj je upisao rutinsku pobjedu na gostovanju „fenjerašu“ Jedinstvu. Kotorani su do odmora stekli dva gola prednosti zahvaljujući Macanoviću i Pajoviću, da bi u destom minutu nastavka Zlatičanin donio tri gola prednosti gostima. Domaćin je do kraja susreta uspio samo da ublaži poraz zahvaljujući Hajroviću.

Grbalj je iznenadio Zetu i došao do sva tri boda na Trešnjci. „Trikolorima“ je za trijumf u Golubovcima bio dovoljan samo jedan pogodak – mrežu rivala zatresao je Pavlović u 13. minutu susreta.

Jedini meč subotnjeg programa u kojem nije bilo pogodaka odigran je na Cetinju, gdje su snage odmjerili Lovćen i Iskra.

U posljednjem meču 26. kola na Gradskom staionu u Nikšiću sastaju se Sutjeska i Dečić. Početak meča, koji će direktno prenosti RTCG, zakazan je za 15:30 časova.

U borbi za Trofej Radija Crne Gore glavnu riječ vode Radomir Đalović i Goran Vujović - napadači Budućnosti postigli su po deset pogodaka u dosadašnjem toku šampionata. Dva pogotka manje ima i Admir Adorvić i treći napadač „plavo-bijelih“ Milivoje Raičević.

Rezultati
Budućnost – Rudar 3:2
Vujović 49', 54' (p), Đalović 55' – Melunović 8', 18'
Zeta – Grbalj 0:1
Pavlović 13'
Mladost – Petrovac 2:0
Kopitović 55', Petrović 83'
Jedinstvo – Bokelj 1:3
Hajrović 73' – Macanović 35', Pajović 45', Zlatičanin 56'
Lovćen – Iskra 0:0

Nedjelja
Dečić - Sutjeska 15:30 (TV prenos)