Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je i u drugoj utakmici na turniru preliminarne runde kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo od selekcije Farskih Ostrva rezultatom 2:1.

U prvom poluvremenu naša selekcija je bila bolja, imala nekoliko izglednih prilika ali nije uspijela da postigne pogodak.

U drugom dijelu "crvene" su povele u 65. minutu preko Armise Kuč, koja se najbolje snašla nakon gužve u kaznenom prostoru Faranki.

Međutim, to nije bilo dovoljno za trijumf pošto su igračice domaće selekcije su frenetičnom borbom uspijele da preokrenu rezultat, pa će u trećem kolu protiv Turske tražiti vizu za prolaz u glavnu rundu kvalifikacija.

Strijelci za reprezentaciju Farskih Ostrva bile su Ejdvor Klakstein u 78. minutu, dobrim udarcem sa distance. Potpuni preokret donijela je Birita Nielsen, dva minuta kasnije.

- Bili smo mnogo bolji u ovoj utakmici, a pogotovo u prvom poluvremenu. Promašili smo mnogo šansi i kako obično biva u fudbalu, stigla nas je kazna za promašaje. Faranke su pobijedile a da nisu imale gotovo ni jednu pravu šanu, rekao je selektor naše reprezentacije Derviš Hadžiosmanović.

Naša selekcija više nema šanse za plasman u narednu rundu, a posljednji meč će odigrati u uotrak, 11. aprila protiv selekcije Luksemburga. Početak meča zakazan je za 12:00 časova.


Crna Gora - Farska Ostrva 1:2

Torsvulur stadion, Toršavn.


Sudija: Petra Čuda (Slovačka)

Strijelci
1:0 - Kuč 65' , 1:1 - Klakstein 78', 1:2 - Nielsen 80'

Žuti kartoni
Heidi Sevdal i Rannva Andreasen - Farska Ostrva

CRNA GORA: Jovana Bajčetić, Željka Radanović, Tatjana Đurković, Jasna Đoković, Marija Vukčević (od 46. Milica Vulić), Armisa Kuč, Darija Đukić, Maja Šaranović, Aleksandra Popović, Slađana Bulatović, Tamara Bojat.
Selektor: Derviš Hadziosmanović.

FARSKA OSTRVA: Anna S.Hansen, Birita Nielsen, Birna T.Johannesen, Liv Arge, Heidi Sevdal, Asla Johannesen (od 66. Milja Simonsen), Eydvor Klakstein, Rannva Andreasen, Olga Kristina Hansen (od 75. Katrina Akursmork), Sigrun Kristiansen (od 59 Maria Thomsen), Ansy Sevdal.
Selektor: Petur S. Clementsen