Kadetska reprezentacija Crne Gore plasirala se u finale memorijalnog turnira “Josip Škija Katalinski”.

Izabranici Borisa Miličkovića danas su rezultatom 3:1 savladali selekciju Sarajeva i zakazali duel sa vršjacima iz Bosne i Hercegovine.

“Sokoli” su već u drugom minutu imali prvu priliku ali je Dinoša loše reagovao i dozvolio golmanu rivala da zaustavi njegov pokušaj.

Kazna za promašaj stigla je šest minuta kasnije kada je Cacan iskoristio jedanaesterac i donio prednost selekciji Sarajeva.

Naša selekcija do izjednačenja je stigla u 44. minutu nakon odličnog prodora Pupovića po lijevoj strani i dobre reakcije Bojovića. Deset minuta kasnije isti dvojac je kreirao drugi pogodak – Pupović je nakon novog prodora pronašao Bojovića kojem nije bilo teško da sa prve stative pogodi metu.

Konačan rezultat postavio je Vujović koji se u 60. minutu najbolje snašao u kaznenom prostoru protivnika i odbijenu loptu poslao u mrežu.

- Mnogo bolje smo odigrali u drugom poluvremenu današnje utakmice, tokom kojeg smo bili konkretniji, odlučniji i kreativniji u igri prema protivničkom golu, stvorili veći broj prilika od kojih smo tri pretvorili u golove. Rezultat je mogao biti i veći da smo bili malo smireniji u samoj završnici. I u prvom poluvremenu smo imali nekoliko šansi koje nijesmo iskoristili pa je uslijedila kazna golom iz penala za selekciju Sarajeva, koja je odigrala veoma čvrsto i agresivno u prvom poluvremenu. Samu utakmicu smo počeli u kombinovanom timu kako bi isprobali neke taktičke varijante ali i odmorili pojedine igrače za sjutrašnju utakmicu. Međutim, nijesmo bili dovoljno ubjedljivi u tom periodu a izmjene koje smo napravili u poluvremenu uticale su na igru i rezultat, rekao je selektor Miličković.


Crna Gora – Sarajevo 3:1

Stadion Otoka, Sarajevo.

Sudija: Irfan Peljto (BiH).

Strijelci
1:0 – Cacan 8’ (p), 1:1 – Bojović 44’ 2:1 – Bojović 54’, 3:1 – Vujović 60’

Crna Gora: Petar Radulović, Matija Drinčić, Andrej Pupović, Mirko Milikić, Egzon Dinoša (Andrija Krivokapić), Ivan Bojović (Luka Todorović), Nikša Vujanović (Ilija Vujović), Kenan Nikočević (Amir Muzurović), Petar Vukčević (Abdel Osmanović), Jovan Mirković (Balša Dubljević (Veljko Radenović)), Ivan Vukčević.

Sarajevo: Vedad Muftić, Mihailo Lalović, Aldin Čikušić (Bajazit Devlić), Faris Delić (Denis Mujanivić), Salko Nargalić (Adi Granov), Amar Sabljica, Timur Helać, Amar Jašarević, Hamza Gasal (Faruk Baković), Nsmanja Nikolić, Kenan Cacan (Almin Maslo).