U20: GRČKA - CRNA GORA 2:1

Mediteranska reprezentacija Crne Gore poražena je od selekcije Grčke u meču za plasman od petog do osmog mjesta na Mediteranskim igrama sa 2:1. Grci su do pobjede došli golovima Pavlisa i Barampudisa, koji su uspjeli da preokrenu rezultat nakon vodećeg pogotka Bogdanovića u 59. minutu.


Grci su iskoristili umor naše selekcije koja je prije dva dana odigrala iscrpljujući meč sa Libijom i agresivnom igrom u poslednjih pola sata igre došli do pobjede.

Iako su imali terensku inicijativu, Grci su prvi kapitulirali. Odličnu akciju našeg tima nakon u prvih sat vremena igre pogotkom je krunisao Bogdanović, ali je radost naših momaka trajala samo šest minuta kada je Pavlidis izjednačio.

Do kraja meča viđena je velika ofanziva "helena" koja je dala rezultat devet minuta prije kraja regularnog toka, kada se u listu strijelaca upisao Barampudis. Naši su u posljednjim minutima pokučali da izbore izjednačenje, ali je nedostajalo snage i sreće da se vrate u meč.

- Zadovoljan sam igrom u prvih sat vremena igre, kada smo uspjeli da postignemo gol, ali i držimo protivnika daleko od svog šesnaesterca. Ipak, u posljednjih pola sata uslijedio je veliki pad, pošto nam je nedostajalo snage da izdržimo nalete veoma jakog protivnika. Samo dva dana ranije igrali smo produžetke sa Libijom, a ni sam termin odigravanja utakmice nije najsrećniji, pa nam je za pobjedu nedostajalo daha. Ostaje nam da se oporavimo za posljednju utakmicu sa Tunisom, u kojoj ćemo pokušati da pobjedom završimo učešće na turniru - rekao je selektor mediteranske reprezentacije Dušan Vlaisavljević.

Utakmica sa Tunisom, koja će odlučivati o sedmom mjestu na Mediteranskim igrama, na programu je u petak. Meč će početi u 17.30 časova.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Grčka - Crna Gora 2:1

Peskara - Stadion: "Avezano".
Gledalaca: 600.

Sudija: Firat Ajdinus (Turska).

Strijelci:
0:1 - Bogdanović 59'
1:1 - Pavlis 66'
2:1 - Barampudis 81'

Žuti kartoni:
Barampudis, Skondras, Pitarulis - Grčka
Aleksić, Nerić - Crna Gora

Grčka: Babaniotis, Skondras, Bucikos, Pitarulis, Barampudis, Tacidis, Pavlis, Karelis (Paligeorgios), Psianos (Psoiledis), Papadopulos, Niklicois (Argiropulos). 

Crna Gora: Agović, Aleksić, Vuković, Savić, Vukčević (Kašćelan), Novović, Bećirović, Martinović, Kaluđerović, Nerić (Seratlić), Bogdanović (Kostić).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rezultati

Mečevi za plasman od petog do osmog mjesta
Grčka - Crna Gora 2:1
Turska - Tunis 2:1

Polufinale
Italija - Liban 1:0
Francuska - Španija 1:2