Selektor Futsal reprezentacije Crne Gore Sveto Ljesar objavio je spisak igrača koji će učestvovati na turniru glavne runde kvalifikacija za palsman na Evropsko prvenstvo.

Na spisku selektora Ljesara nalazi se 14 igrača – golmani: Igor Asanović (Agama), Dragoljub Despotović (Titograd); igrači: Marko Bajčetić, Eldin Ćorović, Milovan Drašković, Saša Gojković, Dejan Miličić (Titograd), Bojan Bajović, Aleksandar Obradović, Aleksandar Bojović, Marko Mišović (Agama), Darko Ćalasan, Mitar Kandić (Bajo Pivljanin) i Ognjen Šušić (Studentski dom).

„Sokoli“ će na turniru grupe C u borbi za plasman na završni turnir Evropskog prvenstva odmjeriti snage sa selekcijama Belgije, Hrvatske i Ukrajine. Domaćinstvo turnira, koji se održava od 8. do 11. aprila, povjereno je Ukrajini.

U prvom kolu turnira koje se igra 8. aprila, naša selekcija se sastaje sa Hrvatskom, dok će dan kasnije za protivnika imati Ukrajinu. U posljednjem kolu, koje je na programu 11. aprila, „sokoli“ će odmjeriti snage sa Belgijom.

- Mi smo samim plasmanom u glavnu rundu kvalifikacija napravili odličan rezultat i ispunili cilj koji smo zacrtali. Dobili smo veoma tešku grupu – domaćin turnira Ukrajina osma je selekcija svijeta, Hrvatska je trenutno 13. dok je Belgija takođe među 20 najbolje rangiranih svjetskih reprezentacija. Iluzorno je očekivati veliki rezultat, ali svakako smo motivisani da se predstavimo na što bolji način. Momci su vrijedno trenirali i spremni su da na dostojan način reprezentuju svoju zemlju. Kvalitet protivnika je samo dodatan motiv da daju sve od seve i sigurno je da se nećemo unaprijed predati, ko god stajao sa druge strane terena, rekao je selektor Ljesar.

Direktan plasman na Evropsko prvenstvo izboriće pobjednici sedam grupa glavne runde kvalfikacija, dok će drugoplasirane i najbolja trećeplasirana selekcija igrati baraž za preostala četiri mjesta na završnom turniru. Domaćin Evropskog prvenstva, koje se održava od 20. januara do 10. februara 2018. godine, biće Slovenija.