Iako već pet kola ne znaju za pobjedu, fudbaleri Budućnosti uspjeli su da uvećaju prednost u odnosu na drugoplasiranu Mladost. Pogotkom Nikača u posljednjem minutu regularnog toka lider šampionata uspio je da dođe do boda pred svojim navijačima u odmjeravanju snaga sa ekipom Bokelja. Nakon 24. odigrane prvenstvene runde „plavo-bijeli“ imaju osam bodoba prednosti u odnosu na najbližeg pratioca na tabeli.

Izabranici Miodraga Vukotića meč odigran pod Goricom započeli su na pravi način i nakon 20. minuta igre došli do prednosti zahaljujući Radomiru Đaloviću. Desetak minuta kasnije uslijedio je odgovor i preokret Kotorana – za samo dva minuta Macanović i Kotorac uspjeli su da savladaju Dragojevića. Ipak, domaćin je u samom finišu, zahvaljujući Nikaču, došao do remija i boda.

Uprkos slabijim rezultatima, lider šampionata još uvijek ima osam bodova prednosti u odnosu na ekipu Mladosti, koja je odigrala četvrti meč zaredom bez pobjede. „Romantičari“ su danas poraženi na gostovanju Iskri, koja se probila na sedmu poziciju na tabeli, sa sedam bodova više u odnosu na Bokelj. Za odličnu seriju rezultata Dailovgrađani moraju da zahvale Rodoljubu Paunoviću – napadač koji je u zimskom prelaznom roku stigao na stadion braće Velašević upisao se dva puta u stijelce na teškom gostovanju i stigao do sedmog pogotka u sezoni.

Seriju pozitivnih rezultata nastavio je i Lovćen, koji je u 24. kolu upisao minimalan trijumf na gostovanju Jedinstvu. Pogodak kojim su Cetinjani došli do sva tri boda postigao je rezervista Željko Marković u 82. minutu susreta.

Minimalan trijumf upisala je i ekipa Zete – Golubovčani su pred svojim navijačima pogotkom Nikole Krstovića došli do trijumfa u odmjeravanju snaga sa Rudarom.

Podjela bodova viđena je u Tuzima gdje su snage odmjerili Dečić i Petrovac, kao i u Nikšiću gdje su se sastali Sutjeska i Grbalj.

U borbi za Trofej Radija Crne Gore, koji se dodjeljuje najboljem strijelcu šampionata, prvo mjesto zauzuima Radomir Đalović, koji se devet puta upisao u listu strijelaca. Mrežu protivnika po osam puta tresli su Milivoje Raičević, Goran Vujović i Admir Adrović, dok su po sedam puta bili precizni Vule Vujačić i Rodoljub Paunović.

Rezultati
Budućnost – Bokelj 2:2
Đalović 20', Nikač 90' – Macanović 32', Kotorac 34'
Zeta – Rudar 1:0
N. Krstović 62'
Jedinstvo – Lovćen 0:1
Marković 82'
Mladost – Iskra 1:2
Lakić 62' – Paunović 57', 83'
Dečić – Petrovac 0:0
Sutjeska – Grbalj 0:0